ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

04 August 2013

kerajaan UMNO - BN jadikan isu video menyambul Aidilfitri bersama tiga ekor anjing sebagai isu nasional untuk tutup isu pemimpinnya ada yang terlibat dengan skandal arak dan judi....!!!!.......

rembat duit zakat ....JAKIM kata  halal.....sbb tiada fatwa mengenainya

yang ini pun JAKIM kata halal jugak....JAKIM hanya goyang pelir dalam seluar....!!!!

Maznah Mohd Yusof, jurulatih anjing yang mencetuskan kontroversi apabila videonya menyambul Aidilfitri bersama tiga ekor anjing dimuat naik semula hari ini menegaskan tidak akan membuat permohonan maaf kerana tindakannya itu bukanlah satu kesalahan.

"Saya tiada niat untuk menghina Islam dan saya tidak akan memohon maaf untuk sesuatu yang saya anggap bukan satu kesalahan," katanya.

Video bertajuk "1 Hari di Hari Raya" mencetuskan kontroversi menjelang Aidilfitri yang bakal tiba apabila Maznah, atau dikenali sebagai Chetz dikatakan menghina Islam dengan perlakuannya seolah-olah membantu anjingnya berwudhuk dalam video berkenaan.

“Jikalau saya memohon maaf untuk video itu, ia bermaksud saya bersetuju bahawa saya membuat sesuatu yang bertentangan dengan ajaran Islam. Video itu bukan menghina Islam. Membuat tuduhan bahawa saya ingin menghina Islam ialah seperti memfitnah saya,” kata jurutera berumur 38 tahun itu 

Video berkenaan turut menyiarkan kata-kata "Raikanlah Aidilfitri bersama-sama, tanpa mengira spesies, warna dan asal-usul (dengan menunjukkan gambar tiga anjing itu).

Ia turut memuatkan ucapan "Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin dari Chetz sekeluarga" dengan gambar seorang lelaki duduk bersama tiga ekor anjing di atas sofa.

Beliau  mengaku adalah pembikin asal video berusia tiga tahun itu, Chets bagaimanapun mengatakan video itu dimuat naikkan semula tanpa kebenarannya.

Tajuk video berkenaan juga jelasnya telah diubah oleh orang yang memuat naikkan semula video itu untuk menggambarkan dia menghina Islam.

Chetz turut mempersoalkan tindakan beberapa pihak yang menuduhnya menghina Islam sedangkan dia memastikan anjingnya sentiasa bersih.

"Adakah salah untuk saya bersihkan anjing-anjing saya? Saya bersihkan seluruh badan anjing-anjing itu. Dalam video saya, saya hanya mencuci tangan saya.

Chetz berkata dia kini bimbang tentang keselamatannya, anjing-anjingnya serta keluarganya selepas menerima ancaman bunuh menerusi SMS.

“Saya telah membuat laporan polis semalam tentang orang-orang yang telah memuat naikkan video itu semula dan menuduh saya menghina Islam. Hari ini saya akan membuat lagi satu laporan polis mengenai ancaman bunuh yang saya terima,” katanya.

Kita  melihat kerajaan "terlebih bertindak" berhubung video kontroversi berkenaan apabila menjadikannya sebagai isu nasional.Sepatutnya dipanggil dan beri nasihat atau pun apa  yang  dia (Maznah)perlu  jelaskan. Panggil bagi teguran. Jangan jadikan isu nasional..

Sementara  itu  Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) meutuskan video berkenaan menghina Islam dan akan mengambil tindakan terhadap Maznah.

Kita  turut membandingkan beberapa pemimpin Barisan Nasional (BN) yang secara terang-terangan terlibat dengan kegiatan perjudian dan penjualan arak namun tiada sebarang tindakan dikenakan terhadap mereka.

Orang Islam pegang San Miguel, syarikat perjudian, (Jakim) tak ada kenyataan.Pihak berkuasa agama itu perlu memfokuskan kepada isu yang lebih besar.

Maznah ditahan pada Rabu dan direman selama dua hari di Segamat bagi membantu siasatan berhubung rakaman video klip berkenaan.

Beliau kemudiannya dibebaskan dengan jaminan polis.

 

 

penyapu sial

 

 

ini bermakna JAKIM = JAKUN memang menghalalkan orang islam minum dan menguasai saham arak dan perjudian tetapi pegang anjing di kira haram....JAKIM adalah badan BABI SIAL ....!!!!

JAKIM tidak keluarkan fatwa mengenai pemimpin UMNO dan kelaurga mereka yg memiliki saham syarikat arak....adakah benda haram itu dibenarkan mengikut telunjuk iblis dan syaitan yang ada dalam JAKIM

perompak VIP duit zakat  si  jamil khir tak ada pulak keluar sebarang fatwa yang mengatakan haram....tapi amil zakat yang daif yang terembat duit zakat di anggap haramjadah....!!!!

nampaknya wujud  JAKIM hanyalah alat politik untuk menghabiskan  harta umat islam di samping jadi alat propaganda  kerajaan UMNO- BN....badan haramjadah ini wajar di bubarkan...tak ada faedah  umat islam bernaung  di bawahnya...selagi ianya menjadi alat  pemuas nafsu kerajaan UMNO-BN