ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

21 August 2013

pengundi bangsat sokong BN memang kaki berhutang dan kaya raya....BN Laksana CCRIS dan Senarai Peminjam Ingkar pun mereka masih bergumbira...tahniah pengundi bangsat BN kerana anda tergamak menyusahkan kehidupan pengundi yang tak menyokong BN...~!!!!

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan melaksanakan Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dengan kerjasama Bank Negara bagi menyenaraikan peminjam ingkar, bermula bulan ini.

Menteri Pendidikan Kedua Datuk Seri Idris Jusoh berkata CCRIS merupakan sistem pangkalan data Bank Negara yang menyimpan maklumat kredit peminjam yang telah dilaporkan oleh institusi kewangan.

Menerusi pendekatan ini peminjam PTPTN yang ingkar menerima kesan seperti peminjam institusi kewangan lain, terutama membabitkan kelulusan permohonan pinjaman, kad kredit, sewa beli dan sebagainya, kata Idris.

Beliau ditemui pemberita pada majlis mesra bersama pelanggan dan sambutan Aidilfitri PTPTN, di sini kelmarin

"Institusi kewangan atau bank akan menilai dan menganalisis setiap pinjaman, baki pinjaman, rekod bayaran balik serta bilangan bulan tertunggak yang terlibat. Ini akan mempengaruhi kelulusan permohonan atau jumlah pinjaman," katanya.

Idris berkata pelaksanaan CCRIS tidak bertujuan membebankan peminjam PTPTN sebaliknya mahu menggalakkan budaya pembayaran balik sebagai kemudahan pembiayaan pendidikan kepada generasi seterusnya.

Pada masa yang sama, beliau berkata PTPTN merangka beberapa penyelesaian bagi membantu peminjam yang disenarai dalam CCRIS termasuk membayar keseluruhan tunggakan serta membuat komitmen bayaran secara ansuran melalui potongan gaji atau Arahan Tetap bank.

"Selain itu peminjam juga mempunyai pilihan dengan membuat penjadualan atau penstrukturan semula pinjaman mereka yang tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh PTPTN," katanya.

Sehingga 30 Jun lepas PTPTN telah meluluskan pembiayaan pendidikan kepada 2.2 juta pelajar dengan amaun keseluruhan berjumlah RM49.9 bilion.

 

 

 

penyapu sial

 

Inilah satu satu "hadiah" UMNO BN untuk pengundinya  yang amat "setia" setelah kembali berkuasa selepas pilihanraya.

Nampaknya pengundi bangsat ini  tidak serik-serik dengan kezaliman dan penindasan mereka selama ini..

Sekalipun telah menawarkan penghapusan PTPTN, Rakyat  otak  lembu ini masih sayang  dengan hutang menimbun dan sanggup pula di ambil tindakan kerananya  namun pakatan Rakyat perlu mempastikan tindakan kerajaan UMNO BN ini yang mahu menyenaraikan Peminjam PTPTN ke CCRIS ditentang habis-habisan di dalam dan di luar parlimen.Pedulikan dengan pengundi totok  celah katak BN...!!!

Majoriti yang menyokong pakatan rakyat wajar di utamakan .

Penggangguran di Malaysia  belum lagi selesaikan bangsat  bangsat BN ini  nak paksa mahasiswa menganggur untuk bayar? Tidak ada orang tak mahu bayar kalau ada duit tapi masalah sekarang Mahasiswa tak ada duit dan ada yang menggangur hampir bertahun lamanya.

Untuk pengetahuan (Bagi you buat side income FOREX trading mesti tahu punya) negara luar seperti Jepun, England dan USA menganggap pengganguran sebagai racun yang boleh merosakkan ekonomi negara. Meningkat sahaja penganguran biarpun 0.1% terus sahaja menteri kewangan negara diaorang buat mesyuarat tergempar kerana kes penganguran adalah satu kes yang serius.

Menteri kewangan Malaysia pula  makin bodoh bila kerap sangat  makan tahi lembu tinggalan lembu  puki shahrizat jalil  kalau penganguran meningkat Menteri automatik balik rumah dan kasi duit untuk big mama belanja. Ini bezanya menteri kewangan sini dengan menteri kewangan negara diaorang. Pilih pemimpin beragama Melayu inilah akibatnya.

Ternyata ramai graduan menganggur atau yg bekerja dgn jawatan dibawah tahap sebenar bagi pemilik ijazah,anda dituntut membayar balik pjman PTPTN dlm apa jua keadaan. Dalam pada itu cuba buat bancian berapa ramai graduan dikalangan anak2 menteri dan pembesar negara yg menganggur..

Tangan sendiri pangkah undi
Badan sendiri tanggong beban
Sekarang bukan masa tudoh menudoh
Diri yang pilih BN
Dirilah yang merana papa kedana

Memilih BN berarti ada cita cita menjadi bangsat di bumi sendiri

Pemimpin senang lenang hidup mewah makan rasuah
Rakyat jadi bangsat hidup merempat

BERSATU KITA BERSATU untok menjadi hantu
DENGAN SETIA BERGANDING BAHU buleh pulak jadi lembu
JIWA TEGUH BERPADU rakyat tongong pemimpin bengong
KITA RUMPUN MELAYU sokong OMNU kudakayu

AMNU TERUS MARA semacam orang gila
UNTUK RAKYAT MALAYSIA jadi papa kedanaaaaa