ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

24 April 2012

Bukan aje jadi bangkrap....malah Felda Akan Dijual...!!!

 

Penyenaraian Felda Global Ventures Berhad (FGVH) di Bursa Saham Malaysia akan merugikan Felda kerana Koperasi Permodalan Felda (KPF) hilang kuasa atas asetnya.

20 peratus kepentingan Felda dijual kepada syarikat luar negara.Penyenaraian FGVH tidak wajar, tetapi terpulang kepada peneroka bertindak menyelamatkan Felda dan masa hadapan generasi muda peneroka..

Peneroka Felda seluruh negara perlu melakukan penambahbaikan bagi mantapkan operasi Felda dan KPF.KPF perlu mewujudkan Bank Koperasi Felda sendiri untuk memudahkan peneroka membuat pinjaman kewangan.

KPF wajar menyediakan skim pinjaman­ mikrokredit untuk kemudahan isteri dan anak peneroka untuk melakukan perniagaan yang dapat menjana ekonomi Felda..

Begitu juga  kewujudan  pasukan pemantau terdiri daripada generasi muda Felda untuk memantau operasi Felda.Pasukan pemantau berperanan memantau jumlah perahan minyak, pengeluaran minyak dan hasil serta pemasaran...

Sementara itu, Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) akan menyerahkan resolusi yang dicapai pada Konvensyen Hala Tuju Felda kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak Mei depan.

Pengerusinya, Mazlan Aliman berkata, resolusi itu diserahkan untuk meminta Najib menimbang penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) Berhad ke Bursa Saham dijangka Jun nanti.