ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

07 June 2013

himpunan kuning tak boleh ,himpunan hijau tak boleh ,himpunan hitam 505 tak boleh la nie himpunan lilin pun tak boleh...jadi apa yang boleh...???...himpunan kepala BUTOH UMNO ajer yang boleh....!!!!

himpunan kepala BUTOH  yang ini boleh pulak....janji UMNO taja....!!!!

Pihak polis sedang menyiasat lima pemimpin Pakatan Rakyat (PR) kerana menghadiri himpunan lilin pada 22 Mei lalu..

Ini termasuklah  Gobind Singh Deo bersama empat yang lain Dr Tan Seng Giaw, Ng Suee Lim, Ronnie Liu dan naib presiden PAS Salahuddin Ayub telah dipanggil pihak polis.

Pihak polis telah memanggil lima pemimpin pembangkang untuk tampil dalam soal siasat ekoran kehadiran mereka pada perhimpunan nyalaan lilin yang diadakan di hadapan pintu masuk balai polis Jinjang untuk menunjukkan simpati dan sokongan kepada Adam Adli,merujuk kepada aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim yang ketika itu ditahan di Jinjang sebelum didakwa dibawah Akta Hasutan keesokkan harinya.

Mereka  disiasat di bawah Seksyen 143 Kanun Keseksaan yang merupakan satu kesalahan bagi perhimpunan haram dan pada masa ini, Dr Tan telah memberi keterangannya. Salahuddin adalah orang pertama dipanggil untuk memberi keterangan hari ini,sementara  keterangan Dr Tan telah direkod awal minggu ini.

Gobind berkata telah menghubungi pihak polis untuk menetapkan masa pada minggu depan bagi baki tiga yang lain untuk diambil keterangan mereka.

Apabila ditanya sama ada pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain yang dipanggil oleh polis, beliau berkata: “Saya tidak pasti jika mereka telah menyoal orang lain.”

Seksyen 143 Kanun Keseksaan yang digunakan terhadap mereka yang didakwa mengambil bahagian dalam perhimpunan haram, dengan hukuman penjara panjang yang boleh sampai enam bulan atau denda, atau kedua-duanya sekali.

Gobind tidak mengetahui sama ada polis akan menyiasat mereka di bawah undang-undang lain.

Menurut laporan media, Gobind dan Salahuddin telah bercakap kepada orang ramai pada perhimpunan lilin 22 Mei lalu, dengan kira-kira 1,000 orang dilaporkan telah berkumpul ketika itu berikutan penahanan Adam Adli pada 18 Mei.

Adam Adli telah ditahan kerana didakwa menghasut rakyat untuk menggulingkan kerajaan yang dipilih melalui demonstrasi jalanan.

Pada 22 Mei, himpunan tersebut berjalan dengan lancar sehingga kira-kira 10 malam apabila pihak polis memberi kata dua kepada orang ramai untuk bersurai.

Pihak polis kemudian dilaporkan menangkap 18 orang - termasuk empat wanita - yang enggan meninggalkan balai polis Jinjang, sebelum melepaskan mereka dengan ikat jamin pada hari berikutnya selepas keterangan mereka diambil.

Pada 23 Mei, Ketua Polis Kuala Lumpur Mohamad Salleh memberi amaran polis akan mengambil tindakan tegas terhadap himpunan lilin bermotifkan politik kerana menyalahi undang-undang dan menyebabkan penduduk tempatan “kebimbangan”.

Himpunan lilin ini adalah suatu kesalahan di bawah undang-undang haramjadah UMNO yang bacul. Bagi pihak polis, mereka  tidak lagi boleh bertolak ansur dengan perkara-perkara itu, kerana ia boleh menyebabkan kebimbangan terhadap penduduk tempatan ( puak kafir lahanat UMNO).

 

 

penyapu sial

 

 

semua himpunan haram...ikut tekak anjing UMNO...bila dah jadi takut dengan kebangkitan rakyat ..UMNO guna taktik jijik dengan cara ini untuk menakut nakutkan rakyat..

tangkaplah berapa ramai rakyat...kami tak takut selagi   sebarang kezaliman , demokrasi dan pilihanraya yang di jalankan di negara ini tidak di bersihkan dari sebarang anasir penipuan dan penjajahan  yang di taja oleh UMNO melalui SPR...

kita cadangkan lebih banyak himpunan di adakan jika polis masih meneruskan tangkapan mengikut telunjuk UMNO...kita kena tunjuk kepada UMNO dan anjing peliharaannya PDRM..bahawa tanpa keganasan, rakyat lebih berkuasa dari mereka .