ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

10 January 2012

Hasan dipecat kerana pedajjal diri sendiri dan bukan sebab Anwar Ibrahim

 

Pemecatan keanggotaan Datuk Dr Hasan Ali sebagai ahli parti itu bukan berpunca daripada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tetapi kerana kesalahan sendiri.

Anwar tiada kaitan dengan keputusan yang dibuat dalam mesyuarat bulanan jawatankuasa kerja PAS pusat kelmarin.Banyak sebab lain dan untuk memecat keanggotaan ahli ia melibatkan barisan kepimpinan parti dan langkah ini diambil disebabkan tindakan-tindakan yang dianggap merugikan parti.

Keahlian boleh dipecat jika melakukan tindakan merugikan parti... Anwar tiada kena mengena dalam membuat keputusan dan ia tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak kerana keputusan ini dibincangkan dan dicapai secara bersama...

Kelmarin Hasan, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor dan exco kerajaan negeri telah dipecat keanggotaan berkuatkuasa serta-merta kerana mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang bertentangan dengan dasar parti.

Tindakan memecat Hasan dibuat berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian sebagai ahli PAS.

Hasan, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia dan exco kerajaan negeri Selangor sebelum ini seringkali mengeluarkan kenyataan yang “menongkah arus”.

Terbaru beliau menolak perhimpunan 901 dan menyifatkannya sebagai perbuatan sia-sia serta memberi kesan tidak baik terutamanya kepada golongan muda.

Beliau berkata ahli PAS tidak perlu menghadiri perhimpunan berkenaan.

Ekoran pemecatan itu Hasan berkata keputusan itu berpunca daripada Anwar.

Beliau menjelaskan segala kenyataan negatifnya terhadap Penasihat Ekonomi Selangor itu menjadi punca dirinya dipecat PAS.

“Anwar Ibrahim punca saya dipecat,” kata Hasan.

Sekiranya Hasan tidak berpuas hati dengan keputusan itu beliau boleh mengemukakan rayuan kepada Majlis Syura Ulama dalam tempoh 30 hari.

Keputusan ini sebulat suara... tiada pandangan berbeza.

Kalau tidak berpuas hati beliau perlu hantar rayuan kepada Majlis Syura Ulama...

 

penyapu sial

Sepatutnya dah lama hanjing ali ini dipecat. Segala tindak tanduknya tak menggambarkan yang dia ingin memperjuangkan dan menegakan Islam di Malaysia ni. Dia mungkin terlalu kecewa kerana yang dikejar selepas PR 12 (MB Selangor) tak kesampaian.

Tiada siapa yang bertindak menurut arahan Azmin. Hasan Ali sudah diberi ruang untuk berubah, bahkan layanan baik berbanding 'serangan2' yang beliau lancarkan terhadap PAS. Terang-terangan melawan arahan Presiden (jangan berhimpun 901) merupakan last straw beliau. Tindakan penyingkiran serta-merta adalah yang terbaik untuk pemimpin yang tidak senonoh seperti itu - satu tindakan yang tegas dan berani oleh PAS memandangkan Hasan Ali adalah ADUN dan juga EXCO PAS

tindakan beliau tidak mengambar beliau seorang pemimpin yang matang, x wala' pada pimpinan, nak buat teguran ikut saluran bukan cara terbuka, ini masalah dalam kelambu, nak bertegang leher ker x per dalam meeting, ini meeting pun jarang datang, camner???. fikirkaln semula (muhasabah) Ya hanjing ali..jagan tuduh orang lain jadi penyebab.