ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

01 January 2012

Seleweng wang zakat sampai bila menteri pantat agama mahu berselindung....!!!

menteri pantat agama.....mana  mau lari yekkk...ikut menteri rogol amah ka....!!!!

Kita  menuntut pentadbiran Najib memberikan penjelasan berhubung penyalahgunaan wang zakat didakwa melibatkan Datuk Seri Jamil Khir Baharom sambil sekali lagi meminta Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu tidak lagi berselindung di sebalik pegawai kerajaan.

Walau pun  Setiausaha Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) Datuk Che Mat Che Ali telah  memberikan penjelasan , namun penjelasan yang diberikan Che Mat bercanggah dengan beberapa perkara yang masih menjadi tanda tanya.

Che Mat menganggap isu yang dibangkitkan ini berbaur politik namun jawapan Che Mat bercanggah dengan beberapa pihak yang tiada kaitan dengan Pakatan Rakyat termasuk penjelasan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Mashitah Ibrahim (pada 21 Jun 2011) yang mengakui bahawa kos guaman dibayar menggunakan peruntukan zakat.

Pada 23 Jun 2011, peguam pula meminta pandangan Mufti Wilayah Persekutuan tentang penggunaan wang zakat bagi membiayai kos guaman dan laporan Ketua Audit Negara yang mengesahkan bahawa kos guaman dibayar menggunakan peruntukan zakat ..

Justeru itu kita meminta Che Mat memberikan penjelasan tentang percanggahan yang berlaku termasuk mengenai prosedur permohonan peruntukan yang diluluskannya selaku setiausaha.

Semalam Ketua Pegawai Eksekutif MAIWP Dr Muhammad Yamin Ismail mengatakan pembiayaan kos guaman Jamil Khir dan dua lagi pegawai kanan agensi itu dalam menghadapi kes permohonan qazaf Datuk Seri Anwar Ibrahim diambil daripada geran kerajaan.

Sebelum ini Laporan Audit Negara mengesahkan sebanyak RM63,650 telah dikeluarkan daripada dana zakat MAIWP bagi mendahulukan bayaran khidmat guaman untuk ketiga-tiga mereka.

Namun dalam hal ini sewajarnya Jamil Khir yang tampil menamatkan sebarang keraguan. kita nak  tegaskan bahawa janganlah beliau berselindung di sebalik pegawai kerajaan..

 

penyapu sial

Buaya-buaya yang berselindung di sebalik ugama memang ramai dalam Umno.