ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

23 January 2012

hassan ali pukimak bekas ketua PARASITE dalam PAS rupanya.....patutlah perangai tak semengah....

 

Kata  Hassan Ali  PUKIMAK....

  1. Namun pada hari ini hanya tinggal 23 peratus pemimpin di dalam Pas yang merupakan golongan ulama 
  2. Sebanyak 72.28 peratus lagi pemimpin di dalam Pas bukan daripada golongan ulama dan mereka itulah yang merupakan parasit-parasit’ yang merosakkan parti itu pada hari ini "

Pengakuan dan kenyataan beliau yang terbaru ini , adakah ;-

  1. Beliau tidak termasuk dalam golongan 'parasit' , seperti yang dituduhnya 72.28% iaitu golongan profesional dalam PAS kesemuanya adalah 'parasit' , 'virus' dan 'bacteria' merbahaya ?
  2. Kalau 'TIDAK' , adakah beliau meletakkan dirinya sebagai ulamak ?
  3. Kalau 'YA' , bermakna beliau juga sebahagian dari 'parasit' , dan beliau bukan seroang ulamak , tetapi 'ULAR DALAM SEMAK' sahaja
  4. Selepas ini , PAS mungkin terpaksa menilai semula kewujudan DHHP , kerana ini lebih bahaya dari parasit dalam keadaan semuanya bukan beragama islam.

Adakah semua ahli DHHP adalah sejenis 'virus' atau 'bacteria' , yang lebih bahaya dari 'parasit' , iaitu berbahaya seperti virus H5N1 , atau H1N1 atau HIV dan seumpamanya ?

Barang kali , antara lain punca yang menyebabkan beliau terpaksa 'DIPECAT' dari PAS , atau 'DINYAHPARASITKAN' dari parti disebabkan oleh kewujudan virus - virus dan baketria - bakteria yang lebih merbahaya dan virulen dari dirinya sebagai Ketua 'Parasit' PAS se-malaysia , yang menyebabkan beliau tidak selesa duduk di dalamnya ?

Pas tidak maksum, tetap lakukan kesalahan

KLANG 21 Jan. – Pas tidak boleh dianggap sebagai sebuah agama yang bersifat maksum, sebaliknya ia hanyalah parti politik yang tidak dapat lari daripada melakukan kesalahan.

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, sesetengah pihak yang taksub di dalam Pas sengaja menyamakan parti itu sebagai sebuah agama supaya ia dapat diletakkan dalam jajaran hati manusia.

Beliau berkata, dengan cara itu ia akan membuatkan pengikutnya bersikap fanatik serta takut untuk berbeza pendapat dengan pemimpin mereka kerana khuatir tindakan itu boleh membuatkannya terkeluar daripada agama.

“Pas hanyalah sebuah parti politik dan dakwaan yang mengatakan Pas setaraf dengan agama hanyalah sebagai usaha menjadikan pengikutnya sebagai fanatik kepada parti dan sekali gus takut untuk berbeza pendapat dengan ketua mereka kerana bimbang akan terkeluar daripada ajaran agama Islam.

“Ini tidak betul dan sekiranya kita selidik secara mendalam doktrin seperti ini boleh merosakkan akidah umat Islam,” katanya ketika berucap pada program Bicara Memurnikan Akidah Ummah di Dewan Majlis Perbandaran Klang, Meru, di sini malam tadi.

Selain Hasan, turut menjadi panel pada program itu ialah bekas Ketua Penerangan Pas Selangor, Hasan Basri Mohd. dan Exco Biro Dakwah Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Mukram Mohd. Taib.

Hasan memberitahu, sebab utama beliau menyertai Pas pada 15 tahun yang lalu adalah kerana parti itu majoritinya dipimpin oleh barisan ulama yang merupakan pejuang Islam tulen.

“Namun pada hari ini hanya tinggal 23 peratus pemimpin di dalam Pas yang merupakan golongan ulama.

“Sebanyak 72.28 peratus lagi pemimpin di dalam Pas bukan daripada golongan ulama dan mereka itulah yang merupakan ‘parasit-parasit’ yang merosakkan parti itu pada hari ini,” tegasnya.

Dalam pada itu, Hasan Basri menyelar pihak yang mengangkat perjuangan komunis dan menghina pejuang kemerdekaan, meskipun mereka bermati-matian berjuang untuk memerdekakan negara yang kesannya dapat dinikmati sehingga hari ini.

“Saya nak tanya, apakah Leftenan Adnan yang terbukti sanggup bergadai nyawa demi agama, bangsa dan negara juga mereka anggap sebagai pengkhianat negara,” soalnya