ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

15 January 2012

lembu lembu yang main pintu belakang....dah kena tipu...... dengan lembu yang menyamar pegawai khas MB Selangor....tapi buat laporan SPRM kunun ada unsur salahguna kuasa....memang betul betul otak lembu punya mangkuk hayun nie....!!!!

lembu lembu yang sengaja  dirinya di tipu hanya kerana nak cari nama...kalau betul kena tipu padan muka lu semua....!!!

Selepas tiada tindakan daripada kerajaan Selangor, 650 pembeli rumah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) supaya menyiasat kes salah guna kuasa pejabat Menteri Besar Selangor berhubung pembelian pangsapuri kos rendah di negeri berkenaan.

Ia berikutan seorang lelaki bergelar haji yang mendakwa Pegawai Khas Menteri Besar yang menguruskan urusan jual beli kediaman itu menghilangkan diri tanpa dapat dikesan, sekali gus menyebabkan kerugian wang tunai pembeli terbabit.

Pembeli, Azlan Lam, 38, berkata mereka membuat laporan kepada SPRM selepas kerajaan negeri tidak mengambil tindakan terhadap masalah terbabit.

“Kami juga sudah membuat lebih 45 laporan polis mengenai lelaki bergelar haji itu. Ia tidak termasuk laporan yang dibuat pembeli tidak hadir hari ini (semalam).

“Pada mulanya, kami sangat mempercayainya kerana dia mendakwa Pegawai Khas Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim. Sudah tentu dia orang kuat kerajaan negeri,” katanya sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat SPRM di sini, semalam.

Hadir sama, Pengerusi Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin serta beberapa wakil pembeli rumah pangsapuri kos rendah berkenaan.

Azlan berkata, dia bersama pembeli lain sudah beberapa kali bertemu wakil Menteri Besar di pejabatnya di Shah Alam, Selangor, selepas penyerahan pangsapuri itu ditunda beberapa kali oleh haji terbabit.

Seorang lagi pembeli, Azam Sakimon, 40, berkata dia berharap masalah terbabit diselesaikan segera.

“Saya tidak tahu lagi bagaimana cara untuk menyelesaikan masalah ini dan mendapatkan rumah yang dijanjikan kepada kami sejak 2009.

“Kami bersetuju membayar RM2,100 kepada haji terbabit kerana dia mempunyai kunci rumah yang dikatakan sebagai kuota politik, selain membawa kami melihat rumah itu sebagai bukti,” katanya. -HM

penyapu sial

Sudah kena tipu kemudian mahu salahkan kerajaan Selangor.
Dari awal lagi mangkuk mangkuk otak lembu nie memang sengaja berpakat tidak semak identiti lelaki bergelar haji yang dikatakan mendakwa Pegawai Khas Menteri Besar atau menyemak terus dengan pejabat Kerajaan Negeri Selangor sebelum membeli rumah berkenaan..

Jadi contohnya kalau cam tu sesiapa boleh berlakon mendakwa dia dari pejabat Najib dan edarkan borang untuk diberikan lembu-lembu percuma seorang 100 ekor. Siapakah lembu yang hendak mempercayainya?

Rancangan terancang ini sengaja dihalakan tohmahan kepada Kerajaan Selangor adalah sebagai konspirasi untuk menjatuhkan kerajaan PR Selangor apa tah lagi GAPS dilihat menjadi dalangnya...

dan lagi yang Hairan bin ajaibnya dah tahu di tipu olih seorang yang menyamar sebagai pegawai kahs MB kenapa perlu marah kalau MB tak ambil tindakan? sedangkan telah membuat 45 laporan Polis telah di buat PDRM masih belum menemui si penjenayah tu.Nampak sangat nak.......

diorang ni sebenarnye yg bodoh..x reti nk ikut prosedur , x reti kaedah nk beli rumah kos rendah, x reti nk kasi diri sendri reti..

ni nak bagi tau ler...utk beli rumah kos rendah di selangor caranya sgt mudah..hanya org bebal n mudah tertipu je yg x paham..

harga rumah kos rendah di selangor ialah RM 42000, mane2 pegi pun ni lah hrga die, kalo naik tu bermakna beli second hand ,bkn direct dr developer..so kaedah die, beli borang pendaftaran yg berharga RM 2.00, isi borang trsebut,n then submit ke lembaga perumahan dan hartanah selangor..x kira ko guna kuota yb, kuota suk, kuota pemaju or sendiri, sume kena daftar dulu dgn borang pendaftaran yg berharga RM 2.00..

isunya skang, melayu2 yg pemalas ni, telah diyakinkan oleh pihak yg mngaku sbg wakil kerajaan negeri, telah membeli borang yg berharga RM 2.00 ni dgn hrga yg tinggi..ade yg beli dgn harga RM 200,300 malah smpai RM 2000 satu borang..x ke bangang namenye tu?kan depan borang tu,ade tertulis no phone direct line pegawai yg berkenaan di lembaga perumahan dan hartanah selangor siap tulis dgn harga RM 2.00,nape x sahkan dulu?..nape x cube nk call dulu?konon2 projek yg dijanjikan adalah di kawasan puchong n petaling jaya..borang ni bole didapati di seluruh pejabat daerah dan tanah di seluruh selangor ataupun dibangunan suk,tingkat 5..

jadahnya ko nk salahkan mb atas kebodohan ko sendri?..sape2 pun bole mngaku die rapat dgn mb, die org kanan mb, yg ko x g semak dulu nape?..dah buta mata disebabkn dgr projek akan dinaikkan di puchong?so skang korang nk kutip balik duit yg dah lebur tu dr mb?..perghh,banyak cantik!

Semua orang tahu siapa Pengerusi GAPS. Dia anti kerajaan Selangor. Kita tahu apa tujuan dia menampilkan dirinya.

Kepada pembeli berkenaan jika betul dah kena kencing harap terimalah apa jua yang ada kerana anda sendiri yang mecari susah kerana terlampau percaya kepada seseorang. Oleh itu jangan alahkan orang lain (kerajaan Selangor).

Tak kan yang beli rumah ni tak ada cerdik pandai.(agaknya terlalu banyak melantak tahi lembu , otak pun macam lembu )

dorang ni dh terbiasa dengan amalan org umno.. dengar je pak haji tu rapat dgn MB, dia ingat semua urusan semua jadi mudah.. ini MB khalid la, bukan MB khir toyo la..

Pembeli-pembeli bodoh otak lembu nie memang patut disiasat oleh SPRM kerana cuba merasuah pegawai kerajaan memberi rumah murah kepada depa. Tunggu apa lagi, SPRM, tangkap, jangan tak tangkap. Kalau boleh, tangkap sekali dengan pengerusi GAPS tu sebab dia menghalalkan rasuah. PDRM ... memang pemalas. Dah 45 laporan dibuat, masih tiada tangkapan dibuat. Ini tentu orang depa kot.