ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

25 February 2012

ikut pundek rosmah...najib jadi PM untuk menteri BN sahaja....transformasi 1 malaysia kepala BUTOH hang la Najib....!!!!

Tak jemput pemimpin Pakatan, amalan biasa


 

Dakwaan pemimpin Pakatan Rakayat tidak dijemput menghadiri mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri ke-114 Selasa lalu tidak berbangkit kerana ia merupakan amalan biasa dan tidak bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Malah, katanya, mesyuarat yang berlangsung dua hari lalu, adalah mesyuarat "penyelarasan" antara kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri, yang diamalkan sejak dulu lagi.

"Jadi kita hadkan menteri besar dan ketua menteri BN sahaja.

"Itu sebab diberi tumpuan bukan sebab peruntukan perlembagaan, kehendak perlembagaan tetapi penyelarasan," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno malam ini.

Sehubungan itu, menurut Najib yang juga pengerusi BN, tidak berbangkit dengan mengetepikan daripada memanggil menteri besar dan ketua menteri di negeri-negeri yang diterajui oleh Pakatan untuk hadir pada mesyuarat berkenaan.

"Dia pun banyak mesyuarat, tapi tidak jemput kita. Kita pun nak complaint. Dia berpakat sama dia, tak mengapa. Kita nak buat kerja penyelarasan," katanya sinis sambil diiringi gelak ketawa.

Bagaimanapun, Najib berkata pihaknya berpendirian semua mesyuarat yang dikehendaki mengikut perlembagaan, seperti Majlis Tanah Negara, Majlis Tempatan dan juga yang melibatkan jawatankuasa kewangan negeri tertentu.pihaknya, tetap menjemput pemimpin Pakatan yang terbabit.

"Atas peruntukkan perlembagaan, kita memang menghormati perlembagaan," katanya.

Najib mengulas kenyataan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim yang membidas tindakan perdana menteri kerana mempengerusikan Mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri ke-114 di Putrajaya pada Selasa lalu tanpa membabitkan pemimpin Pakatan.

Sambil menyifatkan tindakan Najib itu sebagai "amat tidak professional", abdul Khalid berkata mesyuarat berkenaan sewajarnya dinamakan sahaja Mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri BN.

 

NAJIB DENGAN ANGAN-ANGAN TRANSFORMASI
BERSLOGANKAN 1 MALAYSIA
NAMPAK MACAM BENGONG KELULUT
BUAT MESYUARAT MENTERI BESAR DAN KETUA MENTERI
TAPI TAK JEMPUT NEGERI2 YANG DITADBIR PAKATAN RAKYAT

ALASAN DIA MACAM BUDAK-BUDAK TADIKA BERINGUIH
NEGERI PAKATAN RAKYAT PUN TAK JEMPUT BN
KALAU ADA MESYUARAT ANTARA NEGERI-NEGERI NI

KALAU LAGU TU TAK PAYAH LA KECOH KATA 1MALAYSIA
MENJANA TRANSFORMASI APA BARANG?
NAJIB...NAJIB...
HANG KATA MESYUARAT TU MESYUARAT PENYELARASAN
ANTARA KERAJAAN NEGERI DAN KERAJAAN PUSAT
PASAI PA HANYA NEGERI DIPERINTAH BN SAJA YANG DIPANGGIL?
ADAKAH NEGERI2 DI PERINTAH PAKATAN BUKAN DALAM MALAYSIA?

ATAUPUN

ADAKAH NAJIB NI PM UNTUK UMNO BN SAJA?
KALAU LAGU TU BAIK BUAT MESYUARAT DI PWTC SAJA
TAK PAYAH LA KAT PUTRAJAYA
PASAI PUTRAJAYA TU MILIK SEMUA RAKYAT MALAYSIA
PUTRAJAYA DIBINA GUNA DUIT CUKAI RAKYAT MALAYSIA
BUKAN PAKAI DUIT UMNO BN