ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

16 February 2012

skandal lembu di kondo lebih besar kosnya dari membina sekolah tamil di seluruh negara

 

Skandal “lembu kondo” NFC yang melibatkan penyalahgunaan wang rakyat lebih RM250 juta adalah lebih besar jumlahnya dariapda peruntukan kerajaan kepada sekolah-sekolah Tamil di seluruh negara.

Perbelanjaan RM200 juta yang diberikan untuk 523 sekolah Tamil yang merangkumi 100,000 pelajar sejak dua tahun lalu bukanlah satu jumlah yang besar jika dibandingkan dengan skandal NFC.

Jumlah RM200 juta bagi sekolah-sekolah Tamil yang telah dibelanjakan untuk beberapa tahun bukanlah satu jumlah yang besar dan boleh dibanggakan..

Sedangkan,  keluarga Ketua Wanita UMNO Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil telah membelanjakan wang sebanyak RM250 juta di bawah NFC secara sewenang-wenangnya untuk kepentingan mereka sekeluarga sahaja.

Wang rakyat telah disalahgunakan…untuk ‘membela lembu di kondo’. Kerajaan ini sanggup mengalami kerugian RM250 juta yang telah disalahgunakan oleh (keluarga) Ketua Wanita UMNO tetapi tidak berminat untuk membantu sekolah-sekolah Tamil yang berada dalam keadaan yang buruk..

Keadaan yang tidak adil itu membuktikan bahawa pemberian wang untuk beberapa sekolah Tamil baru-baru ini hanyalah satu gimik politik UMNO-BN untuk mendapat sokongan kaum India dalam pilihan raya umum akan datang.

kita  mencabar Menteri Pelajaran untuk memberitahu kepada rakyat jumlah peruntukan yang diberikan kepada sekolah-sekolah Tamil bagi tahun 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, dan 2011 secara berasingan..

Jika kerajaan BN berani telus dan terbuka, rakyat dapat menilai sendiri sejauh mana kejujuran mereka mahu membantu rakyat secara adil tanpa mengira kaum.