ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

18 February 2012

Kenyataan mahathir bapak pukimak YAHUDI 1 malaysia terhadap anwar yang ‘Israel bekal dokumen’ sebagai fitnah untuk selamatkan Najib

 

Bekas perdana menteri, Mahathir Mohamad, cuba mengalihkan isu pokok terdapatnya hubungan dagang Malaysia-Israel dengan menyatakan terdapatnya dokumen yang mengesahkan Israel sengaja menimbulkan isu itu demi membantu politik Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Masyarakat perlu sedar, Malaysia bukan sahaja mengiktiraf Israel tetapi membantu ekonomi Israel berdasarkan rekod perdagangan dengan Israel telah wujud sejak 1967.Berdasarkan laporan Kesatuan Eropah (EU), Malaysia merupakan rakan dagang ke 15 yang membantu ekonomi Israel..

Dokumen - dokumen dan data yang didedahkan tidak perlu diberikan oleh Israel cukup dengan sedikit tumpuan kerja maka data tersebut boleh dikumpulkan.Malah,ada dokumen asal yang perolehi adalah dari pegawai kanan kerajaan sendiri yang bosan dengan sikap hipokrit kerajaan dalam isu Palestin ini.

Di perpustakaan MiTi sendiri wujud bahan-bahan yang merujuk hubungan dagang Malaysia-Israel..Mahathir semalam memberitahu pemberita bahawa dakwaan terdapatnya hubungan dagang Malaysia-Israel hanyalah digunakan bagi mempertahankan terdapatnya hubungan rapat antara Anwar dan Israel.

" Israel dilihat cuba menyokong Anwar dengan membekalkan statistik bahawa Malaysia pernah mengadakan hubungan perniagaan dengan Israel,” kata bekas perdana menteri itu.

Pendedahan dokumen berkenaan bukanlah satu keperluan memandangkan negara Yahudi itu sudah selesa bekerjasama dengan Malaysia yang menjaga kepentingan mereka.Percayalah, Israel sudah tentu mereka selesa dengan pemerintah negara hari ini kerana penguasa hari ini jelas menjaga kepentingan mereka..

Apa gunanya menyokong perubahan kuasa jika yang menguasai regim kini sudah bersungguh-sungguh menjaga kepentingan dengan Israel dan sekutu besarnya Amerika.Mahathir memang bijak   kelentong  politik kerana beliau merupakan pemimpin yang licik dan penuh putar belit .(almaklum lah kebanyakan keturunan mamak memang jenis putar alam dan kaki kencing )

Kenyataan itu jelas bagi membantu Najib yang terkapai-kapai dengan pendedahan demi pendedahan bagaimana Malaysia sebenarnya hipokrit dengan sikapnya dalam isu Palestin-Israel.

Anwar menerima kritikan ekoran laporan temuramahnya dengan The Wall Streets Journal (WSJ) dipetik berkata, “segala usaha akan dibuat bagi memastikan keselamatan negara Israel”.Penasihat Umum PKR itu malah di nasihatkan oleh Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat, supaya menarik balik kenyataannya daripada WSJ, dan mengambil tindakan saman sekiranya akhbar itu telah memanipulasi kenyataan yang dibuatnya berkaitan Israel.