ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

12 July 2013

hangpa pelekeh agama hangpa sendiri kata Hukuman rasuah SPRM lebih berat berbanding undang-undang syariah...apa punya banggang menteri pencopet zakat nie....!!!!

Hukuman rasuah di bawah Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 lebih berat jika dibandingkan dengan hukuman di bawah undang-undang syariah di negara ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom (gambar) berkata hukuman atau penalti bagi kesalahan memberi atau menerima suapan seperti yang diperuntukkan dalam Seksyen 24 Akta SPRM 2009 lebih tinggi berbanding hukuman di bawah undang-undang syariah.

"Ini jelas menunjukkan bahawa hukuman bagi jenayah rasuah lebih tinggi berbanding dengan hukuman yang boleh dilaksanakan di bawah undang-undang syariah yang berkuat kuasa di negara ini," katanya ketika menggulung perbahasan usul menjunjung kasih titah Yang di-Pertuan Agong di Dewan Rakyat kelmarin

Beliau berkata demikian bagi menjawab cadangan Datuk Seri Abdul Hadi Awang (PAS-Marang) yang menyarankan supaya kesalahan rasuah dimasukkan dalam undang-undang syariah.

Jamil Khir berkata, di bawah Akta SPRM 2009, hukuman atau penalti bagi kesalahan memberi atau menerima suapan apabila disabitkan boleh dipenjara selama tempoh tidak melebihi 20 tahun dan didenda tidak kurang daripada lima kali ganda jumlah atau nilai suapan.

 

 

penyapu sial

 

 

depa nak mengajar kunun undang undang manusia lagi keras dari hukuman dari Allah SWT tetapkan...cuba jelaskan hukuman syariah yang mana menyatakan lebih lembut dari hukuman SPRM...jangan cakap ajer lebih...kalau ada pun ada undang undang syariah tu...kena siasat adakah ianya rekaan manusia yang bertopengkan islam atau undang undang islam sebenarnya...

sedangkan kita sebagai rakyat tau...undang undang syariah yang ada di negara sekarang ini adalah semata mata ambil yang sekerat dan buang yang sekerat ikut citarasa...demi untuk menipu tuhan dan menyelamatkan kroni yang terlibat dengan jenayah syariah...

nampak gaya pencopet duit zakat nie cuba memperlekehkan islam...tak nak laksana hukum islam tak pa la...tapi jangan perlekehkan pulak...agaknya suatu hari nanti ada pulak yang berkata denda RM 1 juta lebih berat dari potong tangan kerana rasuah atau merompak wang rakyat....!!!!