ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

12 July 2013

Pinjaman RM 163 juta Untuk Projek NFC di bawa lari oleh keluarga lembu mamak shahrizat....kerajaan UMNO-BN tak kan pejamkan mata aje ...????

Kerajaan Persekutuan perlu menjelaskan bagaimana ia akan memungut kembali wang pembayar cukai yang disia-siakan oleh syarikat pengusaha Pusat Fidlot Nasional.

Penjelasan ini perlu kerana masih ada bahagian yang belum dilangsaikan setelah syarikat National Feedlot Corporation berhenti beroperasi dan bakal muflis.

Daripada pinjaman RM 250 juta, RM 163 juta telah diberikan kepada syarikat tersebut.Sebahagian dari dana itu sudah digunakan untuk menanggung perbelanjaan bukan aset. Termasuklah gaji, elaun perjalanan dan pelbagai belanja lain yang tidak boleh dikutip kerana tiada aset.

Kerajaan juga tidak pernah mengenakan jaminan peribadi terhadap Pengarah NFC iaitu keluarga Shahrizat Jalil dan tiada tindakan susulan diambil..

Kontroversi NFC bermula apabila Jabatan Audit Negara dalam laporan 2010 berkata projek itu, yang bermula pada 2006, gagal mencapai sasaran pembekalan daging lembu yang telah ditetapkan.

Laporan itu berkata pengusaha NFC telah diberikan pinjaman RM 250 juta dengan faedah empat peratus.Suatu laporan terkini menunjukkan bahawa kerajaan persekutuan bersetuju untuk melantik satu konsortium baru bagi mengambil alih operasi projek NFC itu.

Mengenai jumlah-jumlah aset yang disita dan diambil kembali dari NFC setakat ini, Menteri Kewangan berkata  bahawa kedua-dua Kondominium di One Menerung, satu plot tanah di Bangi dan satu plot tanah di Putrajaya dirampas setakat ini.

Beliau juga mengatakan bahawa operasi NFC sudah dihentikan sepenuhnya akhir tahun lepas,Jadi  kita  beranggapan bahawa dana RM 163 juta yang dibelanjakan oleh NFC itu dikira hangus dan tidak dapat dikutip lagi..

 

 

penyapu sial

 

 

dasar penyamun kroni...tiada satu pun yang kena dakwa dan akhirnya duit rakyat lesap di gasak malaun malaun UMNO-BN...nasib malang rakyat negara ini...bila pengadu juga yang di dakwa sedangkan penjenayah tegar sebegini lepas bebas tanpa sebarang dakwaan...inilah istimewanya kerajaan haram UMNO-BN....

undang undang negara ini tidak menjamin pengadu tidak di dakwa walau dah terang segala bukti yang ada....begitu juga penjenayah tahap gaban sebegini tidak di jamin akan di dakwa....asalkan beliau ahli UMNO-BN...!!!!