ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

03 July 2013

rakyat malaysia bukan bantah ala arab spring....mereka semua bantah penipuan pilihanraya dan pemerintahan ala NAJIB SPRING....!!!!

Rakyat Malaysia tiada sebab bantah ala ‘Arab Spring’ - Najib

najib spring....penyatuan penipu ,perompak dan penyamun....!!!

Tidak ada asas untuk melancarkan bantahan ala Arab Spring di Malaysia dengan menegaskan bahawa negara menikmati keamanan dan kestabilan selama 55 tahun, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Dalam temu bual dengan BBC semalam, beliau berkata, kira-kira 28 juta penduduk Malaysia menyaksikan kemajuan ekonomi yang baik dan rakyat ada banyak perkara untuk melihat ke depan.

"Kami tidak fikir ada asas untuk turun ke jalanan membantah kerajaan," katanya apabila ditanya sama ada beliau khuatir bantahan besar-besaran akan menimpa Malaysia seperti di Mesir.

Najib yang mengadakan lawatan kerja empat hari ke United Kingdom, berkata dalam konteks Malaysia, perubahan boleh dibuat dari dalam dan ia bukan hanya mengenai mengubah kerajaan.

"Dan jika rakyat mahukan perubahan, apa yang saya katakan ialah kita boleh bawa perubahan tetapi dari dalam," katanya semasa temu bual secara langsung dengan penyampai berita BBC, Jon Sopel.

Najib menolak dakwaan Malaysia diperintah secara autokratik atau kerajaan tidak responsif kepada rakyat.

"Kami tidak (autokratik). Kami perlu mendekati mereka. Masalah dengan media sosial ialah terlalu banyak maklumat palsu di luar sana dan terpulang kepada kita untuk membetulkannya.

"Inilah apa yang kami lakukan. Kami perlu melibatkan diri melalui media sosial supaya lebih ramai orang akan memahami dan menghargai apa yang dilakukan kerajaan," katanya.

Najib juga menjawab soalan mengenai pilihan raya umum pada 5 Mei lalu yang menyaksikan Barisan Nasional (BN) dipilih semula memegang tampuk kerajaan di tengah-tengah kebimbangan mengenai cara ia dilaksanakan.

"Kami tetap mempertahankan pilihan raya itu dijalankan dengan benar, adil dan telus," katanya sambil menambah, kerajaan sedia disoal berhubung perkara itu mengikut saluran undang-undang.

"Kami tidak ada apa-apa yang hendak disembunyikan, kami telus," katanya.

Najib juga menjelaskan langkah yang diambil kerajaan untuk menghapuskan undang-undang tertentu yang mendapat kritikan hebat.

"Kami memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri, kami mansuhkan... Ordinan Darurat di Malaysia. Dengan lain perkataan, penahanan tanpa bicara merupakan sejarah di Malaysia.

"Jadi, buat kali pertama di Malaysia terdapat begitu banyak kebebasan bagi rakyat untuk membantah terhadap kerajaan," katanya.

Menjelaskan perkara itu, Najib berkata dasar Akta Hasutan bertujuan memastikan keamanan dan keharmonian di Malaysia.

"Kami akan meminda Akta Hasutan tapi pada masa sama, ada peruntukan tertentu yang akan memastikan Malaysia terus menjadi negara yang aman dan harmoni," katanya.

Menegaskan Malaysia ditadbir oleh undang-undang, Najib berkata, mereka yang membuat kenyataan sehingga menjejaskan kestabilan negara perlu bertanggungjawab.

Perdana Menteri juga berkata, undang-undang tertentu perlu berada di tempatnya bagi memastikan Malaysia dalam suasana aman dan harmoni.

Merujuk bantahan yang berlaku di Mesir, Najib berkata rakyat boleh mengadakan bantahan di Malaysia asalkan ia dilakukan secara aman.

"Dan sebenarnya kami sudah memperkenal Akta Perhimpunan Aman. Malah jika anda mengadakan bantahan terhadap kerajaan, lakukannya secara aman dan anda dibenarkan untuk berbuat demikian," katanya.

Mengenai pilihan raya umum 5 Mei lalu, Najib berkata, ia berhubung isu tertentu dengan pembangkang membuat janji-janji tertentu.

"Jika kamu dalam pembangkang, ia agak mudah bagi kamu untuk menjanjikan beberapa perkara dan janji-janji itu mempengaruhi sebilangan pengundi.

"Tetapi kebenarannya, agenda pembangkang tidak diberi pertimbangan, ia janji populis malah mereka tidak bertanggungjawab tetapi mempengaruhi sebilangan pengundi," katanya.

Mengenai kenyataannya berhubung tsunami Cina selepas pilihan raya, Perdana Menteri berkata ia bukan satu tuduhan tetapi lebih kepada kenyataan.

"Tapi saya pernah berkata dalam kenyataan yang sama bahawa kita mesti berusaha ke arah penyatuan nasional dan kita mesti mengurangkan polarisasi kaum di Malaysia," katanya.

 

 

penyapu sial

 

celaka punya najib haramjadah....jangan kaitkan rakyat malaysia  berbilang kaum dengan arab spring...rakyat  bangun membantah kerana  penipuan pru dan pemerintahan negara ala NAJIB SPRING....yang pemerintah  yang menzalimi rakyat negara ini dengan pelbagai akta dan rakyat asing dengan akta C4 ...

najib spring yang memaksa rakyat  menerima keputusan pru yang penuh penipuan setelah segala bentuk rasuah  dan ugutan gagal untuk menawan hati rakyat..

tak ada bezanya kalau meminda undang undang  dengan mewujudkan akta baru atau nama baru..kalau kezaliman nya tiada beza dengan yang lama malah lebih teruk lagi.

juga tiada kena mengena dengan tsunami cina...tsunami cina hanyalah  ayat najib untuk mengugut kaum cina yang dah belot  dari menyokong BN selama ini...

ianya adalah tsunami  najib spring....tsunami menentang segala penindasan  dalam pemerintahan  dan penipuan  dalam pilihanraya..nak bersatu apanya...adakah kita patut bersatu dengan para perompak penyamun  serta perasuah dalam membina negara yang aman makmur...tentu tidak bukan...inilah najib haramjadah mahu untuk menipu rakyat selama lamanya...