ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

23 July 2013

projek lembu untuk menipu rakyat di teruskan .... 3 kontrak untuk topi GE13, 3 syarikat, tetapi dengan tokeh haramjadah yang sama....!!!!

 

Suruhanjaya Pilihan Raya  yang berat sebalah dan kaki putar alam  berada di bawah tekanan  sekali lagi, menjelang pilihanraya kuala besut , ianya telah di dakwa  melanggar peraturan tadbir urus dan ketelusan dengan pemberian kontrak untuk membekalkan topi untuk GE13 kepada syarikat-syarikat yang dikawal oleh orang yang sama yang membekalkan dakwat kekal tercemar.

Jika suruhanjaya itu tidak boleh dipercayai walaupun mengikuti proses dalam pemberian kontrak, bagaimana ia boleh dipercayai untuk memantau pilihan raya yang bebas dan adil?

Yang dapat keutungan dari projek haram dengan SPR ini  adalah Nash Ventures Sdn Bhd, yang mana Shamsia Mansoor adalah pengarah, Ayumi Resources Sdn Bhd, yang mana Norsiah Yusoff adalah pengarah, dan Bumi Services Sdn Bhd, yang mana Mohamed Salleh Mohd Alli adalah pengarah.

Shamsia dipercayai menjadi isteri Mohamed Salleh kerana dia tinggal di alamat yang sama dengan Mohamed Salleh, manakala Norsiah dipercayai menjadi ketua kerani akaun Mohamed Salleh.

Ini  adalah skandal terbesar  SPR yang tergamak  melakukan rundingan terus dengan tiga syarikat yang berbeza, yang dikaitkan dengan orang yang sama, untuk membekalkan sesuatu yang semurah seperti  topi  untuk pilihanaraya.

Ia juga tidak layak untuk  buat  rundingan terus di bawah pekeliling dari perbendaharaan yang dikecualikan kontrak tender terbuka yang  memihak kepada rundingan langsung.

Ada sesuatu yang berlaku di sebalik tabir, sama ada rakan-rakan yang baik atau ada perkiraan khas, kita tidak tahu tetapi kita   berhak bertanggungjawab untuk mempersoalkannya

Kepimpinan SPR juga perlu  di paksa  menjawab kenapa orang seperti Mohamed Salleh boleh menjadi begitu berpengaruh bahawa dia boleh berunding terus dengan SPR.

Pendedahan  awal di Parlimen juga menunjukkan  Bersepadu Challenger (M) Sdn Bhd, yang juga dikaitkan dengan Mohamed Salleh, merupakan pembekal dakwat kontroversi kekal digunakan dalam GE13.

 

 

 

penyapu sial 

 

Jawapannya sangat mudah, 70 peratus pergi  si polan A  ..... 30 peratus pergi si polan B
supaya semua orang menang menang ... ini menunjukkan  bagaimana ia di agihkan mengikut selera kaum perompak dan penyamun ...

tengok... kerajaan haramjadah kita bazirkan  wang di seluruh tempat, dan kini pembaziran sebegini  diluluskan oleh jabatan perbendaharaan, yang berada dibawah bidang kuasa najib altantuya

SPR benar-benar tersepit kali ini. Apa lagi yang boleh mereka meletakkan  diri mereka keluar dari keadaan ini menjijikkannya ini? Dan untuk memberi  kakitangan EC  bonus  adalah perbuatan yang melampau lagi menjijikkan!

Jika pengundi Kuala Besut masih boleh mengundi UMNO / BN, ini bermakna negara semakin di timpa kecelakaan gara gara memilih pemimpin yang rasuah serta menipu dalam serba serbi untuk mengutamakan kroni

Dengan sekumpulan kloni  haramjadah  masih duduk dalam SPR, bagaimana kita boleh mempercayai mereka lagi? Mereka adalah lebih buruk daripada Ah Long, menghisap darah dan wang daripada rakyat tanpa apa-apa malu.