ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

23 July 2013

RCI sabah hanya wayang UMNO untuk memerintah negara secara haram...

Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung pendatang haram di Sabah tidak bermakna jika kerajaan tidak bertindak terhadap penemuannya, 

Daftar pemilih 2013 penuh dengan pengundi yang memegang kad pengenalan meragukan dan siasatan menyeluruh perlu dibuat.Ini akan menjadi satu usaha tidak bermakna jika penemuan RCI tidak diendahkan dan daftar pemilih tidak dibersihkan

Ia juga menunjukkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak bertanggungjawab dalam memastikan kepercayaan rakyat terhadap suruhanjaya tidak dicabuli.

Permohonan kad pengenalan Malaysia dibahagi kepada tiga kategori iaitu P1, P2 dan P3 manakala P1 dan P2 untuk permohonan yang tidak boleh diproses di kaunter.

P3 pula ialah kategori kad pengenalan untuk pemohon yang tidak lulus dan dibatalkan. Nombor kad pengenalan yang dikeluarkan kepada pemohon dalam resit sementara juga dibatalkan.

Pada Januari, Ketua Jabatan Kad Pengenalan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Ruslan Alias memberitahu RCI, ada 130,549 kad pengenalan bermasalah.

Daripada jumlah itu,  hanya 8,553 daripada kad pengenalan bermasalah sudah disiasat bermakna 105,297 lagi belum.

Seramai 49,159 pengundi dalam daftar pemilih dapat dikesan pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) daripada 105,297 pemegang kad pengenalan P1 dan P2.

Seramai 23,179 memiliki kad pengenalan dalam kategori P1 dan 25,980 pengundi dalam senarai P2 pada PRU13.

RCI yang diketuai bekas Hakim Sabah dan Sarawak, Tan Sri Steve Shim Lip Kiong mendapati  sejumlah 4.9 peratus pengundi di Sabah menggunakan kad pengenalan dalam kategori P1 dan P2

 

 

penyapu sial

 

 

RCI sebenarnya wayang .Selepas keseluruhan persembahan selesai, semua peserta pulang ke rumah dan itulah yang berlaku

PRU 13 negeri Sabah wajar di batalkan dan tidak sah kerana pendatang tanpa izin telah mengundi untuk UMNO dan BN

Kita mempunyai RCI polis, Lingam dan lain-lain ........... dan kita mempunyai jumlah penuh cadangan tetapi ia hanya sekadar - cadangan!

Sudah tentu tiada apa yang akan dilakukan! Apabila cadangan oleh jawatankuasa yang diketuai oleh bekas Ketua Hakim mahkamah tertinggi untuk melaksanakan IPCMC boleh diabaikan dengan sewenang-wenangnya, apakah peluang penemuan RCI ini ??? melainkan di sorok di bawah karpet semata mata...!!!!