ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

22 June 2012

UMNO Gentil Biji pemandu teksi RM2.25 Juta Setahun

Kerajaan UMNO / BN tidak berikan permit teksi  kepada pemandu teksi   sebaliknya Regim Zalim UMNO berikan permit kepada para kroni mereka, antaranya Ketua UMNO Bahagian, barua UMNO, keluarga para menteri dan chukong-chukong Cina yang juga terdiri daripada para “along” (peminjam duit tanpa lesen).

Setiap permit disewakan kepada pemandu teksi dengan kadar sewaan RM25 sehari.

RM25 sehari X 30 hari = RM750 sebulan
RM750 X 12 bulan = RM9000 setahun

250 permit x RM9000 =RM2,250,000 Hasil gentil biji.

dan kita percaya pemandu teksi mampu menilai tawaran yang lebih baik untuk kehidupan mereka, antara permit dan empat tayar kereta.

Kalau mahu empat tayar, sokong Umno. Mahu permit teksi, kamu sokong Pakatan Rakyat. Insya-Allah,..Sogokan itu hanya taktik Umno BN untuk meraih undi pemandu teksi semata-mata.

Apa beza dasar PR  dengan dia (Umno) untuk bela pemandu teksi. Sudah di umumkan  berulang kali, siapa ada permit teksi, dia mesti bawa. Kalau tak bawa, kena bagi balik.

Ada ketua Umno cawangan pegang 250 permit teksi. Bekas menteri ada 30 permit teksi. Ketua Pemuda Umno (bahagian) ada 15 permit teksi. Buat apa ini?

Perniagaan besar kamu ambil, drebar teksi pun kamu ambil. Lepas itu, laung Hidup Melayu..

Kita panggil semua tan sri yang pegang banyak permit. Tanya jika mahu permit, mesti bawa teksi tapi boleh satu sahaja. Selebihnya, bagi balik. Tak sanggup bawa, bagi balik kepada drebar teksi.

Tapi Umno jawab apa? Dia bagi empat tayar. Kita  hendak tanya pemandu teksi, kamu nak permit teksi atau empat tayar?..

Baru-baru ini, kerajaan Umno BN cuba menawan hati pemandu teksi dengan membuat sogokan empat tayar melalui program Teksi Rakyat 1Malaysia (TR1Ma).

Ia dibuat dengan menyogok baucar bernilai RM520 untuk ditukar dengan empat tayar tetapi pemandu teksi perlu keluar duit poket sendirti jika harga melebihi had yang ditawar.