ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

07 November 2012

dah nak mampos keling paria ini masih nak perli wartawan kerana tuduhan nepotisme...memang betul apa...petronas dan proton bangkrap dapat malaun sebegini jadi penasihat....anak sendiri di utamakan rakyat kasi mampos pun tak apa....!!!.

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini hilang sabar dan memerli pihak media yang melaporkan bahawa beliau mengarahkan Petronas untuk memberi kontrak carigali minyak kepada anaknya.

Kejadian berlaku apabila seorang wartawan bertanya beliau tentang nepotisme melibatkan SapuraKencana Petroleum Bhd.

“Ya, sudah tentu. Dia memberinya sebab saya yang arahkan Petronas.

“Sila letakkannya di akhbar kamu,” katanya.

“Sudah tentu. Saya beritahu kepada mereka (Petronas), sila berikan kepada anak saya dan bukan orang lain,” kata bekas perdana menteri itu.

Dr Mahathir (foto fail) berkata demikian dalam sidang media selepas menerima anugerah kehormat dari Institut Perancangan Malaysia (IPM) di Hotel Renaissance hari ini.

Sebelum itu, penganjur acara telah memberitahu media untuk bertanya soalan tentang perancangan bandar atau sebarang topik yang melibatkan IPM.

Tetapi Dr Mahathir bersetuju untuk menjawab tentang kenyataan seorang ahli parlimen pembangkang tentang kenyataannya berkaitan dengan agama Islam.

Selepas soalan tersebut, seorang lagi wartawan bertanya apakah ada “perselisihan kepentingan” dalam kontrak bernilai RM836 juta kepada SapuraKencana Petroleum Bhd, di mana anaknya Datuk Mokhzani Mahathir adalah timbalan pengerusi eksekutif.

“Itu yang selalu saya buat,” kata Dr Mahathir lagi.

“Semasa saya menjadi perdana menteri, semuanya saya beri kepada anak saya.

“Tetapi bila semua pergi ke anak perdana menteri yang lain, kamu tidak mahu menyebutnya sebab dia orang yang baik, begitu?” katanya sambil tersenyum.

Dr Mahathir kemudiannya menjawab soalan lain.

Menurut laporan Reuters minggu lalu, Allied Marine & Equipment Sdn Bhd, anak syarikat SapuraKencana Petroleum, telah dianugerahkan kontrak perkhidmatan selama tiga setengah tahun oleh Petronas Carigali Sdn Bhd.

Sebuah lagi anak syarikat, Kencana HL Sdn Bhd, telah dianugerahkan kontrak bernilai RM135.8 juta untuk kontrak kejuruteraan dan pembinaan dari HESS Exploration and Production Malaysia BV untuk projek gas di Kamelia Field di North Malay Basin.

Kedua-dua kontrak telah diumumkan dalam memfailkan pertukaran saham pada Khamis lalu

 

 

penyapu sial

 

keling pundek secara x langsung telah mengaku apa yg dia telah buat...akal  nyanyuk dah  nak mampos masih cuba nak tegak benang  basah  dengan  mengaitkan orang lain....2 x 5 aje...UMNO geng perasuah dan penyamun...itulah hakikatnya