ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

03 November 2013

Amal politik ugutan, pengundi Cina Sungai Limau di seru tolak BN

Sejumlah 1,800 pengundi komuniti Cina di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau  di seru menolak Barisan Nasional (BN) ketika pilihan raya kecil esok kerana parti itu didakwa mengamalkan politik ancaman, dendam dan diskriminasi.

Walaupun mengalu-alukan pengumuman Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Menteri Pendidikan peruntukan sejumlah lebih RM2 juta untuk tiga sekolah rendah jenis kebangsaan di kawasan berkenaan.

Kita menyambut baik perubahan hati kerajaan BN dalam isu peruntukan bagi sekolah Cina..Namun  Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Mahathir telah berkata tidak akan melayan sebarang permohonan daripada sekolah Cina dengan berkata tidak akan meminggirkan sokongan pengikut mereka yang menyokong BN serta populasi majoriti komuniti Melayu di Kedah.

Ternyata perubahan itu menunjukkan BN membuat 'U-Turn' kerana mahukan 1,800 pengundi Cina memilih mereka..

Malah, kenyataan Presiden MCA Datuk Dr Chua Soi Lek bahawa sejumlah RM1 juta untuk 15 pelajar Cina sebagai "ujian besar" untuk komuniti Cina turut di lihat  bahawa  kerajaan BN sebenarnya tidak ikhlas menjaga sekolah Cina.

Sekiranya BN ikhlas dan memberi layanan sama rata terhadap sekolah Cina, mereka seharusnya memberikan peruntukan berkala dan bukan hanya menjelang pilihan raya..

Kerajaan yang adil tidak akan menghukum pengundi dan apa yang dikatakan Soi Lek tiada beza dengan Mukhriz -nampaknya bantuan kerajaan BN untuk sekolah Cina hanya untuk mendapatkan sokongan mereka..

Justeru itu kita  menyeru agar pengundi komuniti Cina di Sungai Limau memilih calon PAS Mohd Azam Abdul Samat bagi menghantar mesej jelas mereka tidak termakan dengan amalan politik BN.

Walaupun kita menyambut baik peruntukan sekolah Cina, kita tidak seharusnya diperbodohkan dengan politik ancaman, dendam dan diskriminasi BN..