ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

13 October 2012

Samaada RM16 Juta Wang Di Dakwa Di Salur Kepada Umno Sabah Atau Untuk Musa Aman....ia tetap wang dari aktiviti haram UMNO melalui rasuah maupun perompakan wang rakyat melalui berbagai taktik.. menteri kaki dangdut kepala botak tolong jangan jadi kaki spin 360 darjah....!!!!

Rakyat  wajar  mempersoalkan Kertas siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang menunjukkan bahawa wang berjumlah RM16 juta yang cuba diseludup ke Malaysia melalui Hong Kong merupakan sumbangan kepada Umno negeri dan bukannya kepada Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman.

Sekiranya dana terbabit disalurkan kepada Badan Perhubungan Umno Sabah, adakah ia tidak melanggari undang-undang dan tiada unsur rasuah?

Peranan dan kegunaan bagi sumbangan itu kepada Umno Sabah juga tidak dijelaskan dalam jawapan yang diberikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz.

Peguam Negara dilihat seolah-olah cuba menyembunyikan fakta untuk kebaikan Musa Aman,Sehubungan itu, kita meminta Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberikan penjelasan berhubung perkara itu.

Sebelum ini, Nazri dalam jawapannya di Dewan Rakyat memaklumkan Jabatan Peguam Negara sudah meneliti keterangan yang dikemukakan SPRM dan mendapati dana itu dibuat ke atas Umno-Sabah bukannya Musa.

Nazri memaklumkan kes itu juga turut disiasat oleh Independent Commission Against Corruption Hong Kong (ICAC) dan Mahkamah Switzerland, bagaimanapun keputusannya sama dengan SPRM.

Dalam kes tersebut, Usahawan Michael Chia, ditahan pada 14 Ogos 2008 di lapangan terbang antarabangsa Hong Kong dengan membawa matawang Singapura berjumlah RM16 juta di dalam bagasinya sebelum menaiki pesawat yang menghala ke Kuala Lumpur.

Susulan itu, Chia dituduh atas dakwaan terlibat dalam penggubahan wang haram orang suruhanjaya pencegahan rasuah Hong Kong.

Laporan menyebut, siasatan ICAC itu turut menunjukkan bahawa wang berkenaan diperuntukkan untuk Musa dan merupakan sebahagian daripada dana yang dideposit ke akaun bank Switzerland mengandungi US$30 juta.

Wang didakwa dipegang secara amanah untuk ketua menteri itu oleh seorang peguam.