ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

28 July 2012

Jangan Jadi Penjenayah Berlesen....Ramaikan polis perangi jenayah dan kurangkan intipan politik....!!!!

Kita mahu menteri dalam negeri, Hishamuddin Hussein supaya  menempatkan semula polis bagi memerangi jenayah daripada terus membuat intipan politik.

Kita ingin mengulangi tuntutan kepada Kementerian Dalam Negeri supaya pegawai-pegawai polis dilantik untuk tujuan memerangi jenayah.Jika perlu, Hishamuddin patut menempatkan semula pegawai-pegawai perisik Cawangan Khas (SB) untuk memerangi jenayah daripada kegiatan mengintip dan mengganggu pemimpin-pemimpin PR.

Jika SB dapat ditempatkan semula untuk menghasilkan lebih daripada 700,000 laporan tentang jenayah dan penjenayah daripada laporan tentang pemimin-pemimpin PR, maka dana rakyat bukan sahaja akan digunakan dengan betul tetapi keyakinan bahawa polis akan menjaga kepentingan awam dan bukan hanya kepentingan politik UMNO atau Barisan Nasional (BN) akan dihasilkan..

Selain itu kita juga mahu polis membuat penilaian bebas dan tepat mengenai isu jenayah dan tidak bergantung kepada statistik yang dikumpul oleh kerajaan Persekutuan yang hanya bertujuan untuk memuaskan hati orang ramai mengenai statistik yang tidak tepat.

Lebih teruknya, mangsa-mangsa rompakan bukanlah hanya rakyat biasa tetapi juga orang-orang kenamaan dan ahli-ahli politik kebangsaan.Dalam kes-kes terbaru, ahli EXCO Melaka Datuk Latiff Tamby Chik telah mengalami kerugian sebanyak RM200,000, sementara rumah bekas Ketua Polis Melaka Datuk Ahmad Long dan jirannya telah dipecah masuk.

Kejadian-kejadian seperti ini menimbulkan perasaan curiga terhadap penurunan indeks jenayah yang diuar-uarkan..

Sehingga kini Hishamuddin masih belum menjawab dakwaan SB menghasilkan 382,000 laporan mengenai kegiatan politik rakyat Malaysia dengan menggunakan dana dari belanjawan negara tahun ini.

Beliau masih tidak menjawab dakwaan bahawa SB telah menghasilkan 382,000 laporan mengenai kegiatan-kegiatan politik rakyat Malaysia dan menjalankan 351,000 pemeriksaan keselamatan pada tahun 2010, berdasarkan peruntukan polis dalam Bajet 2012..

Sekiranya kerajaan BN tidak berubah dan terus menggunakan SB untuk kepentingan mereka, maka rakyat tidak ada pilihan lain selain dari menukar kerajaan Persekutuan.

Kerajaan Persekutuan PR akan memastikan fungsi SB adalah untuk membuat risikan ke atas penjenayah dan pelampau yang ingin menggunakan keganasan untuk menggulingkan kerajaan dengan cara tidak berperlembagaan, dan bukan sebagai senjata terhadap pemimpin-pemimpin pembangkang yang menyertai proses demokratik secara aman..