ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

18 July 2012

janji longkang.. janji burid najib...negara memang maju....maju dengan hutang menuju bangkrap...janji kaki betina janji wajib di khianati....!!!

Malaysia maju kerana ‘Janji Ditepati’, kata Najib

 

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menegaskan, kemajuan yang dinikmati  Malaysia hari ini adalah kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memerintah sejak 55 tahun lalu telah menunaikan segala janji mereka kepada kepada rakyat.

Menurut perdana menteri itu lagi, kerajaan BN juga bertanggungjawab melakukan transformasi di negara ini daripada negara pertanian kepada negara industri, diikuti negara maju berpendapatan tinggi anjuran pentadbirannya.

"Kita maju dan berjaya kerana kerajaan telah menepati janji sepanjang pemerintahan selama 55 tahun kepada rakyat.

"Kita janji negara yang  bersatu padu. Kita telah jamin transformasi negara daripada pertanian, kepada negara industri, dan kini negara maju berpendapatan tinggi," kata Najib (gambar) ketika ucapan perasmian Majlis Pelancaran Kibar Jalur Gemilang, sempena sambutan kemerdekaan ke-55.

Walaupun tema kemerdekaan tahun ini dakwa pembangkang bermotifkan politik kerana merupakan slogan kepada BN, tema "Janji Ditepati" itu menurut Najib dipilih kerana kerajaan BN yang diterajuinya telah berjaya melaksanakan segala janji yang di berikan kepada rakyat.

BN juga telah menggunakan slogan sama dalam Program Jelajah Janji Ditepati (JJD) ke seluruh negara dengan memfokuskan kepada pemberian-pemberian dan bantuan yang diberikan kepada rakyat.

"Kita telah janji banyak kepada rakyat, BR1M (Bantuan Rakyat 1 Malaysia), Menu Rakyat 1 Malaysia, termasuk Kedai Kain 1 Malaysia telah dilancarkan, dan banyak lagi," katanya ketika merasmikan program sempena bulan kemerdekaan pada 31 Ogos nanti di Little India di Brickfields  yang majoritinya dihuni masyarakat India.

Selain di Brickfields, program sama turut diadakan di dua lokasi utama kaum terbesar negara ini, iaitu di Kampung Baru untuk komuniti masyarakat Melayu, dan China Town di Jalan Petaling yang majoritinya dihuni masyarakat Cina.

"Di bawah langit 1 Malaysia ini kita perlu dasar yang ada untuk semua kaum. Kita telah buktikan perkara ini, termasuk untuk masyarakat India, kita telah tunjukkan banyak masalah masyarakat India telah ditangani.

"Kita  akan teruskan perjuangan ini, dan apa yang kita dapat kesan perkara penting untuk India dan kaum lain akan diteruskan oleh kerajaan," tambah perdana menteri itu lagi.

Sejurus ucapannya, Najib turut melaungkan "Merdeka" sebanyak tujuh kali sebagai simbolik kepada sambutan kemerdekaan negara

 

 

 

penyapu sial

 

 

Sebenarnya hanya janji janji and kebenaran di beri untuk mengorek dana negara sehingga kering kontang.

Kesian dengan PM Najib yang kehulu kehilir seorang diri dengan "Janji ditepati"nya. Rakyat semua menunggu BR1M pusingan kedua.bila nak bagi. Bagilah sbelum hari raya Aidilfitri. Kami nak beraya sakan. Saya tidak nampak dengan pemberian BR1M, kedai 1 M, dan lain2 itu negara telah maju. Negara pun dah nak bengkrap dengan rakyat yang hidup susah, boleh dikatakan negara maju................. Rakyat tidak mudah ditipu.