ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

09 January 2013

Bila MELAYU jadi PEMIMPIN NEGARA....MELAYU lebih teruk dari KELING PARIA....!!!!

Pendapatan isi rumah Bumiputera di Sabah berjumlah RM2,800, jauh di belakang purata pendapatan isi rumah Bumiputera di seluruh negara sebanyak RM3,624 .

Purata pendapatan isu rumah rakyat Malaysia di seluruh negara berjumlah RM4,025.

Pendapatan Bumiputera Sabah itu hanya 23% daripada pendapatan purata semua Bumiputera dan 30% pendapatan purata seluruh rakyat Malaysia.

Pendapatan purata isi rumah untuk Bumiputera dan Semenanjung masing-masing sebanyak RM3,784 dan RM3,217.

Maklumat ini diperolehi melalui tinjauan Jabatan Perangkaan pada tahun 2009, yang disampaikan di Parlimen sebagai jawapan bertulis kepada Teo Nie Ching (DAP- Serdang) minggu lalu.

Lebih memeranjatkan ialah catatan yang dikeluarkan oleh The Household Income and Basic Amenities Survey Report 2009. Purata nasional ialah RM4,025. Bumiputera seluruh negara RM3,624. Cina RM5,011. India RM3,999. Lain-lain bangsa RM3,640. Bumiputera Semenanjung RM3,784. Bumiputera Sarawak RM3,217. Bumiputera Sabah RM2,800. Tinjauan itu dijalankan dua kali dalam tempoh lima tahun. Kali terakhir dilaksanakan pada tahun 2009.

Anda perlu ingat bahawa fakta di atas bukan auta dan inilah hasil yang Melayu peroleh setelah 55 tahun berada di bawah pemerintahan Setan UMNO/BN. Orang Melayu/Bumiputera berkedudukan lebih teruk daripada orang India dan lain-lain bangsa.

Apakah ini yang mereka maksudkan sebagai “JANJI DITEPATI” ? Sudah tentulah tidak. Adakah PAS yang melakukannya? Tidak. Adakah PKR yang melakukannya? Tidak. Adakah DAP yang melakukannya? Tidak. Adakah Cina rampas hak kita? Tidak.

Adakah India rampas hak kita? Tidak. Adakah Lain-Lain Bangsa rampas hak kita? Tidak. Setan UMNO/BN yang menipu kita. Mengapa mereka menipu kita dengan BR1M, KR1M, TR1MA, bajet desperado 2013, dan sebagainya? Supaya kita tidak peka kepada kesengsaraan yang sedang kita alami ini.

Majoriti Melayu hidup merempat di tanah airnya sendiri gara-gara dikhianati oleh bangsanya sendiri. Siapa yang senang-lenang? Pemimpin Setan UMNO/BN dan kroni-kroni mereka. Tidak perlulah kita biarkan penderitaan ini berterusan, kita kuburkan saja Setan UMNO/BN dalam PRU Ke-13 nanti !!!