ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

10 January 2013

timbalan menteri pelajaran kaki fitnah ...DAP buat laporan polis....!!!!

geng syaitan yang di kenali  memang kaki fitnah

laporan polis yang di buat oleh DAP

DAP kelmarin  telah  membuat laporan polis berkenaan kenyataan Timbalan Menteri Pelajaran Dr Mohd Puad Zarkashi (gambar) dan tiga akhbar iaitu Utusan Malaysia, Berita Harian dan New Straits Times ke atas dakwaan berunsur fitnah yang disiarkan dalam akhbar tersebut pada 8 Januari 2013.

Menurut Penolong Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP Zairil Khir Johari, beliau membuat laporan polis atas kenyataan Mohd Puad dalam Utusan Malaysia yang mengatakan parti tersebut mencetak 100,000 Bible dalam Bahasa Malaysia menggunakan kalimah Allah dan kemudiannya diedarkan secara percuma di Kelantan, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang.

“Dakwaan Dr Mohd Puad Zarkashi yang disiarkan dalam ketiga-tiga akhbar tersebut adalah tidak benar dan tidak berasas sama sekali. Ia merupakan fitnah jahat yang bertujuan untuk menghasut sentimen perkauman dan agama, serta untuk membangkitkan kebencian terhadap DAP di kalangan rakyat yang beragama Islam.

“Sepertimana yang sudah ditekankan oleh Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng dalam kenyataannya semalam, DAP bukan parti yang berkait dengan mana-mana agama. Pendirian parti menganggap agama itu adalah hal peribadi dan tidak harus dipergunakan atau dipolitikkan.

“Tambahan pula, DAP tidak mempunyai sumber kewangan ataupun keupayaan untuk mencetak dan mengedar 100,000 naskhah Bible Bahasa Malaysia seperti yang didakwa,” kata Zairil dalam satu kenyataan media hari ini.

Menurut Zairil, laporan Berita Harian yang bertajuk “DAP didakwa mahu edar 100,000 Bible Melayu” pula mengulangi dakwaan tersebut, serta melaporkan bahawa Mohd Puad “mendakwa menerima maklumat itu daripada sumber sahih tapi enggan mendedahkannya.”

Dalam laporan New Straits Times bertajuk “Bible move a ploy to win votes”, Mohd Puad telah dipetik sebagai berkata dalam sidang akhbar di Putrajaya bahawa “The opposition party is planning to print at least 100,000 copies of the Holy Book and will be distributing it for free in several states, including Kedah and Kelantan.” (Parti pembangkang (DAP) bercadang untuk mencetak sekurang-kurangnya 100,000 naskhah Bible dan mengedarkannya secara percuma di beberapa negeri, termasuk Kedah dan Kelantan.)

“Memandangkan Dr Mohd Puad serta akhbar-akhbar tersebut tidak menarik balik dakwaan liar mereka atau menyiarkan penjelasan yang dibuat oleh Setiausaha Agung DAP semalam, maka tindakan untuk membuat laporan polis telah diambil.

“Justeru, kami berharap dan memohon agar pihak polis mengambil tindakan siasatan segera ke atas mereka yang bertanggungjawab dalam penaburan fitnah yang bahaya ini,” kata Zairil lagi.

Semalam, ketua menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menuntut Mohd Puad meminta maaf dan juga menarik balik kenyataannya bahawa DAP akan mencetak 100,000 naskhah Bible Bahasa Melayu.

Lim berkata, kenyataan Mohd Puad langsung tidak masuk akal kerana DAP tidak pernah terlibat dengan hal ehwal parti, dan sebuah parti sekular.

“Pendirian parti adalah agama merupakan hal peribadi dan tidak harus dipergunakan atau dipolitikkan,” kata Lim lagi.