ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

28 January 2013

dah lah gaji buta pengerusinya RM 5 juta setahun kini SYABAS Guna RM700 juta untuk Beli Kereta & Baiki Rumah Pejabat dan bukan baiki paip....memang dah melampau,,,,!!!!

hidup tak berkat ...rembat duit rakyat rm 5 juta setahun...selalu ponteng mesyuarat...inilah padahnya....masih tak sedar sedar lagi

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) didakwa  telah  mengunakan dana awam untuk kepentingan sendiri dan tidak untuk tujuan menjaga kepentingan rakyat dalam urusan membekalkan air secukupnya.

Ini menunjukkan kegagalan Syabas memberikan perkhidmatan kepada masyarakat berikutan tindakan sepatutnya dilakukan, tidak dilaksanakan.

Seharusnya Syabas memberikan perkhidmatan kepada rakyat termasuk memastikan semua peralatan dalam keadaan baik.

Tiga tahun lepas, Syabas telah  belanjakan  hampir RM700 juta bukan membetulkan paip tetapi dia membeli kereta, membaiki rumah pejabat. Pejabat tidak boleh membetulkan paip.Jadi duit rakyat  telah digunakan untuk perkara yang tidak sepatutnya..

Syabas juga sudah diberikan peruntukan secukupnya termasuk memperoleh hasil pendapatan tinggi daripada orang ramai.Maka itu,tindakan Kerajaan Negeri Selangaor tidak menyalurkan perbelanjaan modal (Capex) tidak harus dipersoalkan.

Kalau Syabas tidak ada duit untuk membaiki paip air, buat apa kita suruh dia buat kerja. Setiap bulan dapat beratus juta duit kutipan, ke mana duit itu pergi..???

Kerajaan Negeri perlu diberi hak dalam perkara itu dan rakyat perlu bertindak membetulkannya dengan menukar pentadbiran negara.

 

 

penyapu sial

 

 

Pernah Rasullulah S.A.W memesen kita sebelum agar kita jangan beri jawatan kepada mereka yang tidak layak memegangnya. Sekarang nampak sudah logiknya kenapa Rasullulah memesen sedemikian. Pastikan PRU nanti parti UMNO ditumbangkan agar kita dapat bubarkan syarikat SYABAS dan digantikan kepada mereka yang pakar dalam bidangnya serta memastikan orang bodoh dalam SYABAS ditangkap dan dihadapkan ke mahkamah kalau didapati terlibat dalam Rasuah.