ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

09 September 2012

undang undang dan mahkamah kepala butoh UMNO....2 jenis undang undang....1 undang undang musibat kaki kongkek UMNO dan 1 undang undang rakyat biasa tiada nama punya....!!!!

ini yang undang  undang siput babi  1 malaysia  yang kerajaan UMNO pukimak  buat buat tak nampak untuk menindas rakyat....!!!

Negara 1  musibat  ini  mengamalkan dua undang-undang yang berbeza bila bertindak  pantas  ke atas individu-individu yang memijak gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Malaysia mengamalkan konsep ’1 Malaysia 2 undang-undang’ .Kita pun tidak setuju tindakan anak muda yang memijak gambar Najib. Tapi kalau orang lain kencing gambar Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat, tak apa? Tunjuk punggung kepada Pengerusi Bersih, Dato’ S Ambiga tak apa?

Baling batu di ceramah DSAI  dan Nurul Izzah (Ahli Parlimen Lembah Pantai) di Lembah Pantai. Pecah cermin kereta nya….pasal apa?

Apa jenis manusia macam ini? Kamu ingat kamu orang besar hukum lain?,Hukum ini tidak kenal pangkat. Ini 1 Malaysia! 1 Malaysia apa? Satu undang-undang untuk orang kaya, satu undang-undang untuk orang miskin.

Satu undang-undang untuk menteri Umno, rasuah pun tidak apa, tutup semua. Satu undang-undang untuk orang dibawah. Polis ambil 100 ringgit, ‘charge’

Sepatutnya undang-undang ini tidak kenal keturunan dan pangkat.Rasuah 200 ringgit polis, tangkap! Rasuah setengah bilion ringgit kapal selam, lepas!

Orang kecil dan miskin namanya ‘corruption’ (rasuah). Orang besar curi namanya ‘komisyen’. Komisyen halal. ’Corruption’ haram.

Pemimpin yang tidak sanggup laksanakan ilmu ‘rule of law’ tetapi ikut ‘law of the jungle’ mesti diturunkan ke bawah dan ditumbangkan..

Begitu juga  dengan perangai pemimpin Umno  yang  bersifat ‘baling batu sembunyi tangan’ 

Mereka  menfitnah DSAI memiliki RM3 bilion, ketika berbahas di parlimen ada di antara mereka menjerit tiga bilion!

Bila  DSAI  beri laluan kepada mereka untuk berbahas atas tuduhan itu, tetapi mereka tidak berani dan tidak mahu berbahas.Itulah cara mereka menyebarkan fitnah. Bila kita cabar dia bangun dan dia tidak berani bangun. Inilah satu contoh gambaran yang berlaku di parlimen.

Menyentuh  isu hutang negara   dengan mendakwa Najib mewarisi hutang lebih daripada RM500 bilion dewasa ini.Ketika DSAI menjadi Menteri Kewangan dari tahun 1993 hingga 1997, negara tidak menambah hutang, negara kita hanya bayar hutang lama.

1997 sampai sekarang  negara kita berhutang. Rekod hutang negara paling banyak ialah di bawah Najib. Ada cerita isu ini di dalam Utusan Malaysia, tidak ada! Ada cerita di dalam TV3? Tidak ada! Ada cerita di dalam RTM? Tidak ada!.