ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

17 December 2011

bapak perasuah tegar jadi tuan rumah persidangan banteras rasuah...nak tipu sape nie..???....bersihkan rumah sendiri dari segala rasuah baru boleh jadi tuan rumah...kalau tak...bikin malu aje....!!!

Malaysia didesak agar lebih serius untuk menangani masalah amalan rasuah di negara ini dan bukan sahaja sekadar menjadi tuan rumah sahaja kepada persidangan untuk membanteras rasuah.

Ini mengulas laporan berita yang melaporkan bahawa Malaysia menjadi tuan rumah Rakan Perkongsian Strategik dengan 16 negara Asia dan Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) bagi memupuk hubungan dan kerjasama strategik dalam isu-isu pencegahan rasuah.

Dialog tiga hari itu yang bermula semalam dianjurkan oleh Program Pembangunan Pertubuhan bangsa-Bangsa Bersatuan (UNDP), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Akademi Pencegahan Rasuah Malaysia (MACA).

Selain hubungan dan kerjasama, dialog itu juga bertujuan menggalakkan penyelaras yang lebih erat antara agensi-agensi pencegahan rasuah in rantau Asia dan dunia Arab.

Sebelum kita menjadi tuan rumah, seeloknya rumah kita hendaklah bersih dan tersusun terlebih dahulu sebelum kita jemput orang luar untuk datang ke rumah kita sebagai tetamu , dengan ranking rasuah yang memalukan sudah tentu kita amat segan apabila tetamu mengetahui hakikat dalam rumah kita yang bersepah..

Rasuah bukan hanya dengan persidangan tetapi ianya hendaklah dibuktikan melalui tindakan oleh pihak kerajaan bermula daripada kesungguhan pihak pimpinan atasan sehinggalah kepada peringkat bawah.

Busuk ikan bermula daripada kepala, isu rasuah kalau tidak ditangani secara bersungguh-sungguh diperingkat atasan maka peringkat bawahan akan lebih berisiko...

Dalam Islam, pendidikan dan teladan menjadi contoh terbaik dalam menangani masalah ini, apabila rakyat tidak dihidangkan dengan contoh yang baik, maka agak sukar isu rasuah diselesaikan..

Rasuah yang berlaku dalam negara ini sejak mutakhir ini begitu menggusarkan dan masa depan generasi dan negara ini.

Kerajaan pimpinan Umno telah gagal dalam menangani isu rasuah ini, hanya perubahan secara besar-besaran dalam PRU yang akan datang yang hanya mampu membawa sinar untuk memerangi rasuah.

Rasuah perlu dicantas bukan sahaja daripada pucuknya tetapi hendaklah dicabut bermula dari umbinya lagi, dan seluruh rakyat tahu siapa umbi rasuah dinegara ini..

Kepimpinan Tuan Guru Mursyidul Am PAS telah menjadi contoh yang terbaik dalam menangani masalah rasuah ini sehinggakan Kelantan dikenali sebagai negeri yang cemerlang dalam menangani rasuah.

Ini semua tidak lain dan tidak bukan kerana ajaran Islam yang diterjemahkan mengikut terjemahan yang sepatutnya oleh pihak kerajaan negeri yang dipimpin oleh seorang ulamak...