ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

13 December 2012

betina puaka lelong kisah hidup dia jadi betina sundal RM 150 siapa mau beli...

Sebuah biografi yang memaparkan pengalaman dan perjalanan hidup isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor sejak zaman kanak-kanak hingga perjuangannya pada masa ini. Majlis prapelancaran biografi itu disempurnakan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah. Turut berangkat Sultanah Pahang Sultanah Kalsom.

Turut hadir Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan dan Pengerusi Yayasan Amanah Perdana Malaysia (YAPM) yang juga penerbit biografi itu Shamsulbahrin Ludin. Buku setebal 164 muka surat itu dan berharga RM150 senaskhah ditulis oleh Siti Rohayah Attan dan Noraini Abdul Razak.

Ia akan dilancar dan diedar untuk jualan Januari 2013.

Rosmah Mansor turut menerima kejutan apabila diberi sambutan hari lahir beliau yang jatuh pada semalam.

Pada sidang media kemudian, Ahmad yang juga penasihat kepada penerbitan biografi itu, berkata penerbitan buku tersebut diharap dapat memberi gambaran sebenar mengenai Datin Seri Rosmah Mansor dan menangkis pelbagai tohmahan yang dilemparkan terhadap beliau. Katanya ini kerana kadang kala segala perjuangan yang dilakukan oleh isteri Perdana Menteri itu disalah anggap dan wujud tuduhan meleset tentang keikhlasan beliau dalam melaksanakan aktiviti untuk rakyat seperti Permata.

“Saya ingin maklumkan dalam buku ini yang pada saya amat menarik dan dinantikan ialah soal jawab oleh kedua-dua penulis dengan Datin Seri Rosmah Mansor dan beliau menjawabnya secara terus terang terhadap isu-isu yang dibangkitkan, pelbagai isu tohmahan dan fitnah dan dijawab oleh beliau,” katanya.

“Terdapat pandangan rakan dan kenalan lama antaranya Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, rakan-rakan yang dikenali sejak 1964 di Kolej Tunku Kursiah yang mana pada zaman itu, beliau mempunyai empat rakan yang digelar pengetuanya sebagai ‘the giddy group’, mereka nakal tetapi cerdik dan pintar dan kebanyakan mereka ini adalah orang yang berjaya,” katanya.

“Kenapa saya bersetuju untuk menulis buku ini, saya menulis buku ini kerana saya sayang Datin Seri Rosmah dan saya mengenali hati budinya. Oleh kerana itu, apabila kita membaca sebuah buku, kita tidak boleh melihat kulit buku itu tetapi dari dalam,” katanya.

Selama ini kami pasti pelayar internet di Malaysia acapkali dihidangkan biografi tidak rasmi Rosmah mansor, pelbagai kisah dan cerita panas yang melibatkan Rosmah Mansor ini. Semuanya boleh didapati secara percuma di Internet. Tetapi mungkin keluaran biografi Rosmah Mansor kali ini lain daripada yang lain. Ini kerana, Rosmah Mansor dikatakan akan menjawab segala tohmahan dan fitnah yang dilemparkan terhadapnya selama ini.

Dengan pelaburan RM150, anda berjaya memilki Rosmah Mansor setebal 164 muka surat. Buku Tun Mahathir pun tak sampai RM100. Biografi Syed Mokhtar pun berharga sekitar RM19.90. Harga RM150 sudah lebih kurang harga buku Steve Jobs? Mungkin biografi Rosmah Mansor setanding atau lebih hebat daripada ketiga-ketiga tokoh ini? Mungkin….Jangan biografi Rosmah Mansor ini dipenuhi dengan gambar berwarna-warni semata ibarat kami membelek “katalog cincin, rantai dan gelang sudahlah”.

Seperti dijanjikan dalam keluaran biografi Rosmah Mansor yang bakal keluar tidak lama lagi, harapan kami supaya dalam biografi ini bakal terjawab persoalan-persoalan seperti :

Pertama diharap Rosmah Mansor ada memberikan jawapan balas kes video perempuan puaka yang dirakam melibatkan ahli keluarga terdekatnya di kampung halamannnya dahulu termasuklah penggunaan bomoh daripada dahulu sehinggalah sekarang ini apabilah sudah “berjaya” menjadi isteri kepada pemimpin no.1 negara, Datuk Seri Najib Razak dan tidak lupa kes buang anaknya sendiri, buang keluarga.

Kita sendiri pun terkejut menonton sedutan video di bawah ini. Sedangkan apa yang dipaparkan di media arus perdana yang mana Rosmah Mansor bertindak menubuhkan PERMATA NEGARA yang dilihat cukup prihatin dengan perkembangan kanak-kanak di Malaysia sejak beliau menabung daripada kecil lagi.

Jadi, ini pentingnya Rosmah Mansor dapat menjawabnya dalam biografi Rosmah Mansor kali ini. Harap-harap begitulah….

Keduanya, Mungkin ada yang mahu tahu bagaimana Rosmah Mansor mampu memilki beg Hermes Birkin yang bernilai ratusan ribu ringgit. Berbagai warna ada. Belum campur dengan cerita gelang yang bernilai jutaan ringgit = RM1.65 juta dan kontroversi pakaian yang didakwa ditempah dari Australia bernilai Ratusan Ribu Ringgit.

Harapan kita dalam biografi Rosmah Mansor ini bakal terjawab kontroversi cincin yang bernilai RM24 juta ini yang masih tidak terjawab sehingga ke hari ini.

Andaikata tak cukup dimuatkan dalam biografi Rosmah Mansor kali ini, mungkin boleh diterbitkan pula biografi Rosmah Mansor untuk bahagian II. Ini kerana sepanjang beberapa tahun terkahir ini banyak juga dakwaan yang berlegar melibatkan wanita yang menggelarkan diri “First  babi  of Malaysia” of Malaysia.

Belum masuk lagi jawapan balas melibatkan pendedahan bekas kawan baiknya Deepak dan juga penyiasat persendirian P. BalaSubramaniam yang mana ada kaitannya dengan kes pembunuhan wanita Mongolia pada tahun 2006.

Harap-harap dengan terkeluarnya biografi Rosmah Mansor ini, dapatlah kiranya menjawab segala persoalan-persoalan yang dahulunya tidak dijawab dengan penuh sempurna oleh Rosmah Mansor sendiri.Tun Hasmah  bini keling pundek mahathir pun tiada biografi.