ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

19 December 2012

wayang peguam negara politik UMNO-BN sapu poket rakyat 1 malaysia....rakyat di dahulukan kroni pukimak di utamakan

Tindakan kerajaan menyerahkan keputusan untuk membekukan semua prosiding kes saman Sistem Penguatkuasan Automatik (AES) kepada Peguam Negara  wajar di pertikaikan .

Kerajaan seharusnya membatalkan kesemua notis saman yang telah dikeluarkan, bukannya hanya menggantung sementara meneliti aspek-aspek perundangan dan teknikal yang dipertikaikan.

Sepatutnya bukan menggantung tetapi membatalkan terus  semua pelaksanaan AES.Ini menunjukkan pihak kerajaan menggunakan badan perundangan untuk bermain politik pilihan raya bagi menyelamatkan maruah dan membersihkan imej Kerajaan Barisan Nasional yang tercalar.

Apabila prosiding mahkamah itu digantung, sepatutnya saman lebih 300,000 yang telah dikeluarkan itu juga harus dibatalkan.

Bila semua pelaksanaan penguatkuasaan AES ditangguhkan, dengan sendirinya saman itu hendaklah dibatalkan.

Dalam pada itu  pelaksanaan AES dilihat bukan untuk mengurangkan kemalangan, sebaliknya menjadi sumber pendapatan baru kepada kerajaan dan untuk kepentingan syarikat-syarikat kroni mereka.

Pelbagai pihak  menyedari bahawa penggantungan ini ialah permainan politik pilihan raya, tak sepatutnya bebanan rakyat dipolitikkan untuk mendapat kuasa..

Lewat petang semalam, Pejabat Peguam Negara mengarahkan supaya semua prosiding kes saman melalui Sistem Penguatkuasan Automatik (AES) digantung.

Bagaimanapun jabatan itu menegaskan saman melalui AES yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) adalah sah.