ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

09 December 2012

Permohonan SPRM kepada AG bukti kes RM40juta perlu dibuka semula merupakan satu lagi wayang cakap ajer yang lebih....tindakan habuk pun tarak....!!!!

Pengumuman Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) menghantar permohonan kepada Peguam Negara (AG) untuk menyemak semula keputusannya berhubung kes RM40 juta hari ini membuktikan dakwaan  selama ini adalah berasas.

Kita  menyambut baik pengumuman tersebut dan berharap kali ini tiada lagi halangan daripada Gani Patail ataupun campur tangan Perdana Menteri (PM) Najib Razak.

Ini sesuatu yang mengejutkan. Cuma kita harap kali ini tiada lagi halangan daripada mana-mana pihak atasan  terutamanya dari  Abdul Gani dan Najib.

Dalam satu forum anjuran Majlis Peguam hari ini, SPRM menerusi salah seorang pegawainya yang juga ahli panel memberitahu bahawa Panel Semakan Operasi sudah menulis kepada AG untuk mengkaji semula keputusannya.

SPRM telah menulis kepada peguam negara untuk mengkaji semula keputusannya,” jawab Timbalan Pengarah Kanan bahagian Penyiasatan, Han Chee, dipetik dari Malaysiakini.

Kita  juga menggesa PM dan AG supaya tidak lagi menangguhkan kes RM40 juta tersebut.Ia adalah isyarat  jelas kepada Najib dan Gani untuk tidak melengahkan kes ini.

Malahan kita juga mendapat maklumat  sumber dalaman yang mengatakan ada pihak atasan yang akan campur tangan.

Kenyataan SPRM itu  juga  membuktikan mereka sudah memiliki bukti cukup untuk membuat pendakwaan ke atas Michael Chia dan Ketua Menteri Sabah Datuk Musa Aman 

Ini bukti mereka (SPRM) sudah memiliki bukti, cuma halangan kini adalah AG sendiri yang enggan mengemukakan pertuduhan ke atas dua individu tersebut..

Malahan, kita  memberikan amaran kepada Najib supaya bersikap telus dalam isu ini kerana ia akan memberikan implikasi buruk kepada Umno dan Barisan Nasional (BN) menjelang pilihan raya umum ke-13 akan datang.

Ia akan memberikan implikasi buruk kepada imej kerajaan terutamanya Umno.Lagipun jika kes ini dibuka di Hong Kong semula, ia pasti akan lebih memburukkan imej pentadbiran beliau (Najib).

Pada 21 November lalu, sekumpulan empat orang delegasi dari PKR terbang ke Hong Kong bagi bertemu dengan Suruhanjaya Bebas Pencegahan Rasuah (ICAC) untuk menggesa pihak berkuasa tersebut membuka semula kes tersebut.

Semasa di Hong Kong, delegasi PKR tersebut menyerahkan beberapa bukti baru kepada ICAC berhubung kes dakwaan rasuah RM40 juta yang dikaitkan dengan Musa.

Isu dana RM40juta tersebut kembali dipersoalkan selepas menteri di jabatan perdana menteri, Datuk Seri Nazri Aziz memberitahu Parlimen bahawa Musa telah dibersihkan daripada rasuah dalam perkara itu selepas SPRM dan ICAC mendapati bahawa wang itu adalah “derma politik” untuk Umno Sabah dan tidak bermaksud untuk kegunaan peribadi Musa.

Tetapi dalam perbahasan berikutnya mengenai isu itu, ahli parlimen Pakatan Rakyat (PR) menegur Nazri kerana mengisytiharkan Musa tidak bersalah tanpa menyediakan bukti ICAC Hong Kong membersihkan ketua menteri dengan kehendaknya sendiri.

Menurut Nazri, bagaimanapun, ICAC telah menutup kes itu selepas SPRM menemui dalam siasatan bahawa wang ditangan Chia bertujuan untuk Umno Sabah dan bukan bagi kegunaan Musa