ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

04 March 2013

Edisi UMNO tipu dan khianat warga Sulu...Siasatan terhadap anwar ibrahim hanya sandiwara Najib tutup penipuan yang di rancangkan sendiri...!!!!

 

sandiwara najib...bermesra dengan sultan sulu untuk menipunya...tengok berita di atas ...mana tak warga sulu kena tipu...rupanya najib tabur janji palsu...kalau kita pun akan jadi marah...

 

Arahan Perdana Menteri  Najib Razak supaya menyiasat penglibatan pembangkang dalam insiden keganasan di Lahad Datu adalah cubaan untuk menutup penipuan  pentadbiran Najib menangani isu pencerobohan yang menyaksikan lapan anggota polis Malaysia terkorban...

Keganasan di Sabah telah berlarutan selama 23 hari, namun Najib, Menteri  Sotong Dalam Negeri Hishamuddin Hussein, dan Menteri Pertahanan Ahmad Zahid Hamga masih lagi gagal untuk mencari jalan penyelesaian terhadap situasi tersebut.

Sebaliknya, perdana menteri itu dengan tidak bertanggungjawab cuba mengalihkan perhatian rakyat daripada kelemahan pentadbirannya..

Kita nak tegaskan  Anwar Ibrahim tidak terlibat dengan pencerobohan dan keganasan di Sabah, atau menjadi punca kepada berlakunya insiden tersebut...UMNO lah punca angkara keganasan tersebut...kerana projek IC  untuk menang PRU secara menipu tergamak menipu dan membuat janji palsu kepada warga sulu ...

Najib sebelum ini dalam lawatannya ke Perlis telah mengarahkan pihak berkuasa terutama pihak risikan menyiasat dakwaan bahawa ada pemimpin pembangkang terlibat dengan insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah.

Justeru  itu  kita  turut menggesa Putrajaya untuk segera mengadakan sidang khas Parlimen bagi membincangkan isu pencerobohan ini demi mendapatkan gambaran sebenar di Sabah.

Isu ini juga tidak dijadikan arena tuduh menuduh, dan kepimpinan negara seharusnya memberi tumpuan kepada keselamatan negara serta tidak mengalih perhatian rakyat dari  kepentingan politik korup  mereka..

Kita menggesa kerajaan agar tidak melibatkan campurtangan politik dalan menangani perkara itu.

Insiden keganasan di Sabah setakat ini telah menyebabkan kematian lapan anggota pasukan keselamatan Malaysia, 20 militan Filipina maut, tiga militan telah ditangkap dalam kejadian yang berlaku di tiga lokasi berasingan.

Pasukan tentera juga telah menghantar dua batalion tentera tambahan bagi membantu pihak berkuasa mengawal keadaan di sana.

Najib sebelum ini juga turut menyuarakan rasa hairan kenapa kumpulan itu datang ke Sabah ketika ini semasa negara sedang hampir untuk mengadakan pilihan raya umum sedangkan tuntutan Kesultanan Sulu ke atas Sabah sudah lama dibuat.

Semua pihak kena siasat. Filipina, Presiden Aquino pun nak tahu apa sebenarnya. Perkara ini satu embarrassment (penghinaan) yang besar kepada kerajaan Filipina.

"Mereka tak reda warga mereka terlibat dengan pencerobohan, mengganas, guna senjata dan bunuh orang kita,” katanya kepada pemberita.

Media Filipina The Phillipine Inquirer, sebelum ini, melaporkan berdasarkan sumber risikan Filipina, mereka mendapati ada pemimpin pembangkang yang rapat dengan Anwar menemui kumpulan penceroboh berkenaan yang mendakwa mereka adalah Tentera Kesultanan Sulu yang menuntut hak ke atas Sabah.

Reuters juga, pada 14 Februari lalu, mengatakan ada kaitan pemimpin pembangkang dalam insiden pencerobohan di Sabah itu.

Stesen televisyen swasta penjilat lubang taik UMNO, TV3, dan akhbar Umno, Utusan Meloya edisi mingguan mereka turut melaporkan kaitan antara Anwar dengan militan tersebut.

Sehubungan itu, Anwar melalui peguamnya Latheefa Koya telah meneliti kenyataan berkenaan, dan menuntut kedua-dua syarikat media berkenaan-TV3 dan Utusan Malaysia- membuat permohonan maaf kerana menyiarkan laporan berita sedemikian.

Sekiranya mereka masih gagal memohon maaf, Anwar tidak teragak-agak akan mengambil tindakan saman terhadap stesen televisyen dan syarikat akhbar tersebut.

 

 

penyapu sial

 

 

kesian warga sulu kena tipu hidup hidup dengan najib bapak syaitan segala penipu...yang turut jadi mangsa adalah anggota keselamatan yang mati katak angkara kerja menipu penghianat negara parti UMNO haramjadah...

jika warga sulu berjuang sampai terkorban kerana menuntut haknya di kira syahid...anggota keselamatan dapat apa...akhirat lansung tiada nilai angkara kerja lahanat parti syaitan yang di kenali...!!!!