ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

04 March 2013

hikayat mamak UMNO penipu mengaga mulut naga...seekor pecacai syaitan yang di kenali pun mengaku penasihat sultan sulu yang sebenar...bro nak menipu pun berpada padalah....rakyat bukan tak kenal kamu...kaki temberang sana sini....!!!!

Saya adalah penasihat Sultan Sulu ‘sebenar’, kata exco Pemuda Umno

 

keturunan mamak penipu rupanya....itu lah akibat  bila bangsa kaum mudaliar di terima masuk menjadi ahli UMNO...UMNO bersepai...moral ntah di mana2....kelentong sana kelentong sini...!!!!

Exco Pemuda Umno, Lokman Noor Adam mengakui menjadi penasihat Sultan Sulu yang “sebenar”, dan menafikan menafikan dengan “Sultan Sulu” palsu yang mana pengikutnya sedang mengganas di Lahad Datu, Sabah.

Lokman berkata, Sultan Sulu yang sebenar ialah Sultan Roodinood Julaspi Kiram yang kini menetap di Manila, dan bukan Sultan Jamalul Kiram III (gambar) yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu yang sebenar.

“Saya akui, saya pernah dilantik oleh Sultan Sulu yang sebenar, iaitu Sultan Roodinood, Anak kepada Sultan Julaspi Kiram sebagai Penasihat beliau sekitar tahun 2005 untuk berurusan dengan Kerajaan Malaysia berhubung kebajikan mereka.

“Sejak 2006 saya memang tak pernah jumpa Sultan Roodinood Julaspi Kiram dan saya tak pernah dibayar elaun untuk tugas sukarela yang saya buat untuk beliau. Sepanjang tempoh saya mengenali beliau, beliau tinggal di Manila dan bukan di Sulu tempat Sultan Palsu yang menyerang negara kita,” kata Lokman dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau mengulas tentang gambar kad tertera namanya yang tersebar di Facebook dan Twitter, yang tertulis “Advisor to The Crown” (Penasihat Raja) Kesultanan Sulu dan Borneo Utara, dengan gelaran “Datu Sri Panglima” yang sering digunakan pembesar diraja Sulu.

Menurutnya, tohmahan ini adalah langkah terdesak pertemuan antara ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Nur Misuari dan pertemuan Datuk Seri Jeffry Kitingan dengan Raja Muda Palsu terbongkar.

Lokman berkata, pada tahun 1959, bekas ketua menteri Sabah, Tun Datu Mustapa Harun telah ke Sulu untuk menyelamatkan Sultan Julaspi Kiram yang ketika itu diancam bunuh oleh kerabatnya sendiri kerana perebutan takhta, dan kemudiannya Sultan Julaspi menetap di Sabah, sebelum kerajaan Malaysia memberikan beliau sebuah rumah di Lorong Maarof, Bangsar.

“Pada tahun 1963, Sultan Julaspilah orang yang bertanggungjawab membuat kenyataan menyokong Sabah menyertai Malaysia dan ianya terbit di muka depan akhbar Malaysia dengan tajuk ‘Sultan Sulu Restu Sabah Sertai Malaysia’. Ini bererti Sabah secara automatik menjadi sebahagian dari Malaysia, sebuah negara yang berdaulat dan tidak lagi boleh dituntut oleh mana-mana pihak.

“Malangnya, setika Sultan Julaspi berada di Malaysia, muncul beberapa orang ‘imposter’ Kiram yang menabalkan diri mereka sebagai Sultan Sulu yang baru.

“Mereka inilah yang dihasut oleh pihak pembangkang untuk menceroboh Sabah,” kata Lokman lagi.

Sabah atau dulunya dikenali sebagai North Borneo merupakan sekeping tanah yang dimiliki oleh Sultan Brunei. Ianya telah dihadiahkan kepada Sultan Sulu yang telah membantu Brunei dalam perperangan.

Peringkat awal, North Borneo telah dipajakkan oleh Sultan Sulu kepada Baron Von Overback. Overback kemudiannya telah berkerjasama dengan Alferd Dent untuk menubuhkan North Borneo Company.

Apabila penduduk Sabah bangkit menentang pemerintahan North Borneo Company, Sabah diserahkan kepada British, sebelum menyertai Malaya, Sarawak dan Singapura untuk membentuk Malaysia pada September 1963

 

 

penyapu sial

 

 

bila puak puak syaitan yang di kenali menegak benang basah...berjaga jaga lah...sape tak kenal UMNO...parti yang penuh kaki temberang ,kaki kelentong ,kaki ampu dan perompak hak rakyat....boleh percaya kah cakap cakap pecacai sebegini yang bakal di sumbat lubang taik yang di gali sendiri...syok sendiri perasan sendiri....pooodaaahhhh...!!!!

pada aku ...sultan sulu palsu yang restu sabah menyertai malaysia...sebab mulut dia dah di sumbat dengan pelbagai kemewahan haramjadah yang telah di taburkan oleh puak UMNO lahanat....!!!!