ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

04 March 2013

takziah jadi korban anjing UMNO...kini bertemu buku dengan ruas...dulu masa BERSIH 3.0 hang berlagak buli rakyat kini...kini kena tokak balik dengan warga sulu...baru padan muka...!!!!

Ketegangan di Sabah: KPN sahkan tujuh polis, 12 militan terbunuh, pertempuran berlaku di tiga lokasi

BERSIH 3.0

tragedi memali

pulau batu putih


seronok belasah rakyat sendiri  di memali dan di BERSIH 3.0....tapi jadi pondan bila pulau batu putih jadi milik singapura...pulau pisang tunggu masa ajer...taktik blackmail singapura  tanpa menumpahkan darah...buat skandal  akhir  rahsia kejahatan di pegang  oleh negara asing  untuk blackmail negara ini....!!!!

ini tentera mana ..???...sulu...seronok juga  tengok anggota keselamatan malaysia di buli  warga sulu....padahnya  bila buli rakyat di memali yang tak bersenjata ...padah juga suka memperalatkan orang lain....Allah SWT bayar cash lagi di dunia...!!!!

KUALA LUMPUR, 3 Mac — Tujuh anggota polis terbunuh setakat ini dalam pertempuran antara pasukan keselamatan Malaysia dan militan dari Filipina yang berlarutan sejak Jumaat lalu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar (gambar), berkata pertempuran telah meletus di tiga lokasi, yang mana bermula di Kampung Tanduo, Lahad Datu, satu di kawasan daerah Kunak, dan satu lagi di Sri Jaya Simunul, Semporna.

Situasi di Lahad Datu bagaimanapun jelas Ismail terkawal dan militan penceroboh dari Filipina itu berada dalam kepungan pihak keselamatan termasuk Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

“Setakat ini polis telah berjaya menangkap tiga penceroboh yang cuba melepaskan diri dari kepungan polis di Kampung Tanduo,” katanya.

Sementara itu, insiden di daerah Kunak berlaku apabila pasukan keselamatan menerima maklumat terdapat satu pendaratan penceroboh di antara Kg Lormalong dan Kg Dasar Lama, dan disyaki 10 pencveroboh dengan tiga daripadanya bersenjata bersembunyi di dalam sebuah rumah.

“VAT 69 telah dihantar untuk ‘ground assesment’ dan bertindak,” kata Ismail.

Kejadian ketiga pula berlaku semalam, apabila sepasukan anggota polis telah diserang hendap oleh suspek dengan menggunakan senjatapi sewaktu mereka membuat serbuan di kampung Sri Jaya Simunul, Semporna.

Serbuan tersebut jelas Ismail telah dijalankan berikutan maklumat diterima di mana penjenayah ini dipercayai berada dikawasan tersebut dan mempunyai senjatapi.

Dalam serbuan itu, dipercayai lima pegawai/anggota polis terkorban manakala dipihak penceroboh dua terkorban.

“Berikutan insiden ini pihak polis juga telah mengepung kawasan sekitar di mana penceroboh ini bersembunyi.

“Butir-butir lengkap pegawai/anggota polis yang terkorban belum dapat didedahkan buat masa ini bagi menghormati keluarga mangsa,” katanya lagi.

Jumlah kematian yang direkodkan setakat ini adalah 19 orang, termasuk tujuh anggota polis dan 12 militan sejak pertempuran bermula pagi Jumaat lalu.

Ismail bagaimanapun turut berkata pihak berkuasa masih lagi belum mengeluarkan sebarang perintah berkurung di Sabah.

“Setakat ini tidak ada perintah berkurung diistiharkan di mana-mana daerah di Negeri Sabah.”

Beliau turut menasihati orang ramai agar tidak merasa cemas dan panik serta jangan mendengar khabar angin dan berita yang tidak berasas sebaliknya melayari Facebook PDRM Sabah atau menghubungi balai polis berhampiran.

 

 

 

penyapu sial

 

 

padah buli rakyat sendiri...peralatkan warga asing  akhir memakan diri....masih tak serik serik lagi kah...???...masih nak menuduh anwar ibrahim jadi agen penceroboh ... cermin dulu  diri sendir...!!!!!