ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

05 September 2011

Penganjur Terlalu Pentingkan Publisiti....Wartawan Jadi Korban Mati Konyol...Masing Masing Mau Melepaskan Diri Dari Tanggungjawab...Kalau Kaum Keluarga Dia Yang Mampos Macam Tu Kan Bagus....!!!

 

Timbalan Ketua Pengarang Utusan Malaysia, Datuk Zaini Hassan (gambar) menyalahkan pihak penganjur Missi Kemanusiaan Kelab Putera 1 Malaysia ekoran kematian jurukamera BernamaTv, Noramfaizul Mohd. Nor.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan beliau melalui facebooknya, Zaini membandingkan kerja amal luar negara yang dibuat oleh Mercy Malaysia yang tidak pernah kecoh dengan media pun.

"Mercy Malaysia buat kerja amal di luar negara tak kecoh-kecoh pun, tak bawa krew media yang ramai pun, Aalahai...," katanya secara sinis pada laman sesawang FB miliknya semalam.

Kenyataan orang nombor dua media Umno ini dsiarkan oleh Berita Harian.

Berita Harian melaporkan:

Timbalan ketua pengarang Utusan Malaysia, Datuk Zaini hassan bagaimanapun melahirkan rasa kesal dengan pihak penganjur misi bantuan kemanusiaan yang gagal menyediakan persediaan keselamatan akibat TERLALU MEMENTINGKAN PUBLISITI DARIPADA MEDIA.

"Mercy Malaysia buat kerja amal di luar negara tak kecoh-kecoh pun, tak bawa krew media yang ramai pun, Aalahai...," katanya secara sinis pada laman sesawang FB miliknya semalam.

(Laporan Berita Harian)

Penganjur missi ini adalah Kelab Putera 1 Malaysia yang dipimpin oleh Abdul Azeez Rahim yang juga Ketua Putera Umno.

Missi Kemanusiaan Kelab Putera 1 Malaysia adalah badan yang direstui Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Melalui kenyataan Zaini jelas, missi kelab ini bukan sekadar mahu membantu tetapi juga sarat dengan missi politik iaitu untuk publisiti dan kini salah seorang wartawan Malaysia menjadi mangsanya.

Selain Zaini, wartawan kanan Utusan Zulkiflee Bakar, juga mempersalah pihak penganjur kerana gagal membuat kajian terlebih dahulu mengenai sesuatu negara sebelum menghantar bantuan bagi memberikan ruang kepada semua yang terbabit untuk membuat persediaan.

Harakahdaily difahamkan, rombongan ini disertai oleh 54 anggota yang terdiri dari sukarelawan Kelab 1 Malaysia di samping wartawan dari semua media tradisional di samping para blogger Umno.

penyapu sial

Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia mengada-ada sangat semasa bercakap kat TV tu. Kalau buat kerja amal kat bumi Malaysia tak apalah, ini bumi Somalia yang sentiasa bergolak..UN dan US pun lari.

wa tgk mamak abdul azez ni terlampau ghairah pi negara2 bermasalah dan terlampau kemaruk publisiti walhal bantuan sebenarnya boleh disalurkan terus melalui penerbangan khas oleh TUDM.mungkin dia ni mahu mendapat pujian dan nama,kos penerbangan dan segala keperluan dia dan rombongan kat sana pun sebenarnya boleh menampung bantuan kemanusiaan tanpa perlu bwk rombongan ke sana.ada hikmah di sebalik semua ini...

wa tgk tiap2 hari muka dia ja kat Tv3,dah naik meluat,,walhal org yang celik pun boleh persoalkan kos dan sumber kewangan dia kat sana dari mana,bukan duit mak bapak dia pun..malah wartwan yg pi sana pun bukan kemahuan mereka tapi atas arahan apa nak buat,,,last2 da jadi terhegih2 ckp jgn salahkan sesiapa,,da tau last2 terkena batang hidung sendiri...