ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

15 September 2011

Syarikat2 Tol Untung RM13billion....rakyat merempat dalam kereta...UMNOPORNO peduli apa...duit zakat pasti malaun nie rembat punya...!!!

Mengikut pendedahan terbaru, syarikat2 tol telah mencatatkan keuntungan RM13 billion. Segala kos yang mereka tanggung telahpun dibayar dan segala tol yangg mereka kumpul skrg ini adalah untung atas angin semata-mata. Dalam keadaan kos membina lebuhraya telah pun dibayar, syarikat2 tol masih terus memungut tol yang mana wang ini adalah untuk atas angin semata-mata.

Jumlah RM13 ribu juta ini datang terus dari poket rakyat Malaysia. Wang RM13 billion ini diambil dari mulut rakyat Malaysia ke dalam kantong-kantong mereka.

PAda waktu yang sama, syarikat2 konsesi tol ini terus juga menerima subsidi dari Kerajaan Malaysia yang pada tahun 2009 sahaja berjumlah RM4.9 billion.

Sekiranya kerajaan UMNO/Najib benar-benar sayang pada rakyat, kesemua lebuh-lebuh raya ini wajib diserahkan balik kepada kerajaan (Lembaga Lebuhraya Malaysia atau LLM)supaya ditadbir oleh kerajaan Malaysia.

Pentingnya langkah ini kerana ia bakal menurunkan kadar tol kepada 20% dari kadar sekarang. Mengapa? kerana selepas lebuh2raya ini diambil balik dari syarikat2 ini, tujuan kutipan tol hanyalah untuk tujuan penyelengaraan dan pembaikan semata-mata. Bukan untuk mengaut keuntungan yang bakal digunakan oleh UMNPUTRA dan kroni2 mereka.

Pada waktu yang sama, ada keluarga dalam Malaysia terpaksa hidup dalam kereta selama dua bulan kerana kesempitan hidup yang tidak terkata. Syukur ada kerajaan Selangor yang memberikan tempat tinggal kepada keluarga dibawah.(rujuk artikel dibawah).

Tukarlah kerajaan UMNO/BN. Kalau tidak, kita dan anak cucu kita akan terus menjadi mangsa rompakan UMNO/BN

 

.warta365