ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

12 October 2011

Dasar Penyamun ...Kerajaan UMNOPORNO membodohkan rakyat lagi....Sah Malaysia Telco Tax 6% Kerajaan Lancar Januari 2012

Unifi dan Streamyx kenakan cukai 6% mulai 1 Januari

 

KUALA LUMPUR, 11 Okt: Pengguna Unifi dan Streamyx akan dikenakan cukai perkhidmatan kerajaan sebanyak 6 peratus mulai 1 Januari 2012 nanti.

Hal ini disahkan sendiri oleh operator TM net yang ditugaskan untuk melayan pertanyaan pelanggan-pelanggan mereka, lapor blog really.tigaline.com.

Blog itu telah menyiarkan rakaman perbualan dengan operator TM bagi membukti perkara itu.

Ini bermakna, hanya cukai prabayar sahaja yang ditangguhkan oleh kerajaan ekoran bantahan yang dibuat oleh rakyat Malaysia baru-baru ini.

12 September lalu, media melaporkan, cadangan pelaksanaan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna perkhidmatan talian telefon prabayar yang dijadualkan mulai 15 September ditangguhkan sehingga kajian mengenainya selesai.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, keputusan tersebut dicapai setelah kementeriannya mengadakan pertemuan bersama empat pengendali utama telekomunikasi di negara ini.

"Perundingan yang melibatkan pengurusan utama Celcom, Maxis, Digi dan U-Mobile itu berlangsung dalam suasana cukup baik dan kesemua mereka telah bersetuju untuk menangguhkannya dan tidak dilaksanakan seperti yang diumumkan sebelum ini.

"Mereka menerima baik nasihat kementerian, pandangan kerajaan serta sentimen yang dilahirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan wakil syarikat-syarikat telekomunikasi tersebut di Angkasapuri di sini hari ini.

Antara yang hadir dalam pertemuan tersebut ialah Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Celcom, Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly; CEO Kumpulan Maxis, Sandip Das; CEO Kumpulan Digi, Henrik Clausen dan CEO U-Mobile, Dr. Kaizad Heerjee. -hd

Really Video Kenaikan Cukai 6% Telekom Malaysia Mula 1 Januari 2012

Really Video Kenaikan Cukai 6% Telekom Malaysia Mula 1 Januari 2012 yang telah di sahkan oleh Pegawai TM sendiri. Pilihan Raya Umum belum lagi diadakan, dah naik dah TAX?

Sewaktu kerajaan sedang cuba menaikan tax 6% untuk Telco, Digi, Celcom, Maxis, dan Umobile pihak telco ada bagi tahu kepada penguna dan penguna sedar, tentangan hebat telah diberikan dan kerajaan 'hold' kan dahulu cukai tersebut, tapi kenaikan tax pada TM, Unifi, Streamyx ini tiada lupatan meluas dan kerajaan pasti akan jalankan pada 1 Januari 2012

Adakah Kerajaan sangka bahawa rakyat Malaysia tidak sedar tentang kenaikan ini? Dan mana hak kita selaku penguna? adakah Kementerian Koperasi dan Penguna akan senyap serta tidak mengambil sebarang tindakan untuk mempertahankan hak penguna atau mereka telah sedia maklum tetapi melihat gelagat rakyat yang tidak peka terhadap isu ini dan tiada tentangan di lakukan oleh rakyat, maka mereka membenarkan perkara ini akibat mulut telah ditutup dan tangan telah di ikat?

Kerajaan Malaysia baru sahaja lancarkan budget 2012 dengan memberi perkhimatan awam pelbagai faedah, dan kini kita dikejutkan pula oleh pengesahan kenaikan kadar 6% yang akan ditangung oleh setiap penguna tidak kira dari sektor awam mahu pun swasta untuk memberi wang pula kepada kerajaan Malaysia.

Lawan Tetap Lawan, Untuk Kepentingan Agama, Bangsa, dan Negara Malaysia yang tercinta ini.

Kerajaan tidak boleh mengambil kesempatan pada rakyat.


penyapu sial

memang kasihan pada pengguna,kerana pengumuman sebelum kata ditangguhkan.Pengguna terbesar internet biasanya adalah golongan pelajar dan pertengahan,kasihan pada mereka terpaksa tambah kos perkhidmatan....dasar bangsat kerajaan UMNOPORNO...nampaknya ikut selera kepala pundek rosmah mansor...kerajaan najib pekenakan rakyat...!!!