ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

04 October 2011

Pukimak Nong Taik Cuba Menipu Penduduk Kg.Baru Sekali Lagi...

UU Kg Baru: Kata tarik balik, kenapa bentang baru

raja pukimak raja taik....raja syok sendiri....pergi mampos lah sama lu...cibai...!!!

Tindakan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin ( Raja  Taik ) membentangkan Rang Undang-Undang Perbadanan Pembangunan Kg. Baru (RUU PPKB) yang baru tanpa sebarang perbincangan dengan wakil penduduk kampung terlebih dahulu sangat sangat tidak bertanggungjawab  dan biadab.

Raja Taik  di Dewan Rakyat kelmarin mengumumkan penarikan balik RUU PPKB yang lama namun membentangkan RUU PPKB yang baru.

Meskipun kita  menyambut baik penarikan RUU PPKB yang lama itu, namun tetap kecewa dengan pembentangan RUU PPKB baru yang disifatkan sebagai membelakangkan pandangan penduduk Kg. Baru.

Walaupun Rang Undang-Undang yang lama ini dimansuhkan tapi tetap menggambarkan sikap kerajaan yang tak mengambil kira pandangan penduduk apabila membentangkan Rang Undang-Undang baru.

Tak sewajarnya Rang Undang-Undang ini dimasukkan tanpa menteri memanggil sekretariat bagi mendraf Rang Undang-Undang ini..

Sementara itu, kita  mahu wakil penduduk Kg. Baru khususnya Lembaga Pentadbiran Kg Bharu dipanggil untuk membincangkan RUU yang baru itu.

Kerajaan seharusnya sebelum membentangkan Rang Undang-Undang ini,seharusnya ia dirujuk kepada penduduk Kg Baru sebab ia khusus kepada penduduk Kg Bharu

Kalau terus bentang di Parlimen yang akan bahas bukan orang Kg Bharu, mesti tak dapat gambaran sebenar.

Jadi  kita mencabar Raja Taik ini membuktikan dakwaannya bahawa 90 peratus penduduk Kg Bharu bersetuju dengan RUU PPKB.Kita cabar menteri dedahkan referendum yang diedar kepada penduduk itu dan betulkah 90 peratus setuju.

Kalau betul 90 peratus setuju kenapa Rang Undang-Undang ditarik balik? Banyak perkara yang disembunyikan dalam Rang Undang-Undang ini..

Raja Nong Chik dalam kenyataannya minggu lalu berkata sebanyak 90 peratus penduduk Kg Bharu bersetuju dengan RUU PPKB dan akan meneruskan bacaan kali ke-2.

Namun pagi kelmarin beliau mengumumkan RUU tersebut ditarik balik kerana kununnya mengambil kira pandangan penduduk. 

penyapu sial

Ingat rang undang-undang PPKB ditarik balik sahaja bukannya dibatalkan terus. Orang Kampung Baru wajib berhati-hati kerana ada musang berbulu ayam di kalangan orang Melayu.

Raja taik pukimak ni jenis syok sendiri.Pandai-pandai masuk-tarik undang-undang kedalam Parlimen,tanpa pengetahuan tuan yang empunya tanah.90% penduduk Kg.Baru telah menolak rang undang-undang yang pertama,tapi raja hisap darah ni tetap meneruskan agendanya.Kalau Raja Nong Chik ni dibiarkan oleh kerajaan UMNO/BN meneruskan agendanya,bermakna negara ini sudah jadi negara menggunakan sistem kuku besi - merampas tanah rakyat cara paksa.

PAS Titiwangsa wajar buat demo besar-besaran diMesjid Kg.Baru dan pasang banner besar-besar dan banyak disekitar Kg.Baru.