ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

18 May 2012

Kata ulama kepala BUTOH Umno...Jika muzakarah demi kepentingan politik UMNO tidak menguntungkan lebih baik dibatalkan....inilah alasan banjingan yang sudah di jangka....!!!

Ulama Muda  kepala  BUTOH Umno hari ini mengharapkan muzakarah yang telah pun dipersetujui oleh pemimpin Umno dan PAS  semata-mata  mahu demi kepentingan politik UMNO..

Jelas Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda kepala BUTOH Umno (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, adalah lebih baik muzakarah tersebut dibatalkan jika ianya diadakan tidak memihak kepada UMNO.

“Kita perlu bincang politik  untuk  UMNO  memartabatkan agama, bukan bincang agama untuk martabatkan politik selain darinya"

“Tujuan kami hanya untuk mencapai kata sepakat dalam agama, bukannya untuk kepentingan politik selain dari UMNO. Tapi jika muzakarah ini digunakan demi mendapatkan kepentingan politik selainnya , saya rasa lebih baik dibatalkan sahaja,” tegasnya

Jelas Fathul Bari, pihaknya juga amat mengharapkan dapat bermuzakarah dengan kepimpinan tertinggi PAS bagi membincangkan permasalahan yang dialami oleh UMNO dan Islam di negara ini.

“Kami sangat berharap dapat bermuzakarah dengan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat dan juga Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang.

Tambahnya lagi, pihaknya juga dijangka akan turut menghantar wakil antara rakan-rakan ulama muda yang lain seperti Dr Fadlan Mohd Othman, dan Ahmad Fauzan Yahya, selain dirinya sendiri.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dipetik laporan akhbar berkata, Umno sedia menyahut seruan PAS untuk bermuzakarah asalkan tujuannya adalah untuk kepentingan ummah, masyarakat Islam dan negara.

Timbalan Presiden Umno itu juga  kunun kunun nyata agak terkejut dengan cadangan PAS kerana perkara itu jelasnya telah dan pernah disuarakan parti itu sebelum ini, namun ditolak keras, khususnya oleh Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

“Kalau ikut yang lepas, Nik Aziz tak pernah setuju. Masa itu dia kata Umno tak boleh dipercayai, tapi kalau hasrat dia ikhlas, tujuan untuk kebaikan ummah, masyarakat Islam dan negara Malaysia kita tidak jadi masalah,” katanya.

Beliau turut mengulas mengenai kenyataan Nik Aziz bahawa parti itu sentiasa bersikap terbuka untuk bermuzakarah dengan sesiapa sahaja termasuk Umno dan juga bersetuju untuk muzakarah itu diadakan dalam masa terdekat.

Muhyiddin berkata parti terbesar Melayu itu sedia menerima pelawaan tersebut kerana perkara itu telah pun disuarakan Umno sejak sekian lama atas kesedaran pentingnya umat Islam disatukan, yang kini berpecah kepada beberapa kelompok kerana perbezaan ideologi.

Memetik laporan Sinar Harian Online sebelum ini, Fathul Bari yang juga bekas Penasihat Agama Institut Jantung Negara (IJN) telah meletakkan garis panduan supaya sesi muzakarah itu mencapai objektif dalam usaha menegakkan syiar Islam.

“Topik yang hendak dibincangkan perlu jelas dan ada hala tuju, moderator kena adil dan tidak ada kecenderungan untuk dipengaruhi mana-mana pihak, tempat untuk muzakarah yang dipilih hendaklah dipersetujui bersama serta mesti menjaga adab dan etika,” katanya.

Beliau menegaskan perbincangan mesti dilaksanakan dengan ilmiah, bukan secara emosi dan sanggup menerima kebenaran yang berasaskan kepada al-Quran dan Sunnah, selari dengan petunjuk Nabi Muhammad SAW dan sahabat baginda.

“Perbincangan dilakukan adalah untuk menegakkan Islam, bukan untuk agenda parti atau tokoh tertentu dan kita tidak mahu perbincangan itu tidak memberi manfaat,” katanya lagi.

 

 

penyapu sial

 

 

awal awal lg kenyataan nik aziz dah di putar belitkan....ini susahnya nak bermuzakarah dengan bapak iblis dan syaitan 1 malaysia....tak kemana sudah..

sifat membelit serupa bapak yahudi yang jadi tunggangannya....

ulamak muda dah terkena air kencing firaun ....duit jadi sandaran hidup...x payahlah nak bermuzakarah....atas nama islam kunun....kuasa politik yg ada UMNO haramjadah ini tergamak menolak islam....jadi tak payah melayan kerenah setan setan UMNIO ini.