ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

28 November 2011

Seluruh Kerabat UMNOPORNO Lebih Rela Makan Taik Lembu Dari Buang Shahrizat....!!!!

 

 

Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang diheret dalam isu salah guna dana projek ternakan lembu, Pusat Fidlot Nasional (PFN), yang dikendalikan suami dan anaknya, akan tetap bersama perwakilan pada Perhimpunan Agung Umno.

Sambil menganggap isu berkenaan yang tercetus susulan Laporan Ketua Audit Negara 2010 sebagai asam garam dalam kehidupan ahli politik, Ketua Wanita Umno itu, yang juga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, berkata ia tidak mengganggu kepemimpinannya dalam pergerakan itu.

Datuk Seri Shahrizat berkata, kurangnya penampilannya di majlis atau media adalah kerana bercuti dan kebetulan cuti tahunannya diluluskan awal dan ketika isu PFN timbul.

'Program Wanita Umno tidak tergugat, semua berjalan lancar mengikut perancangan. Seminggu lalu saya menunaikan umrah.

'Pagi tadi (kelmarin) saya bersama ribuan ahli dan pemimpin Wanita Umno di Pahang dalam program dihadiri Sultan Ahmad Shah.

'Saya akan bersama perwakilan minggu depan dan kita akan bersidang sepanjang tempoh itu,' katanya ketika dihubungi Berita Minggu Malaysia (BMM) kelmarin.

Mengenai kemungkinan pembangkang menggunakan isu PFN untuk memecahbelahkan Wanita Umno, beliau berkata, sudah tentu pembangkang akan melakukan pelbagai taktik dan cubaan untuk melemah serta memusnahkan pergerakan itu.

Namun, Wanita Umno akan terus memberi perhatian sepenuhnya kepada tugas diamanahkan, kata-nya.

Mengenai tambahan kerusi kepada Wanita Umno pada pilihan raya umum nanti, beliau menyerahkan kepada kebijaksanaan pimpinan tertinggi bagi menentukannya kerana percaya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, peka dan prihatin dengan sumbangan sayap itu kepada parti dan negara.

Perhimpunan Agung Umno 2011 selama lima hari itu dilihat banyak pihak sebagai yang terakhir sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13.

Sementara itu, menjelang perhimpunan itu, Datuk Seri Najib, dalam wawancara khas dengan agensi berita Bernama di sini, kelmarin, menggesa ahli Umno mengutamakan parti melebihi kepentingan diri.

Datuk Seri Najib juga menafikan dakwaan bahawa Umno tidak lagi memperjuangkan kepentingan Melayu sehingga menyebabkan kaum itu berasa terpinggir kerana sejak dulu hingga kini agenda berkenaan terus diperjuangkan parti itu.

'Itu tidak benar. Walaupun kita dengan slogan 1Malaysia tetapi kita tidak pernah kata agenda Bumiputera itu kita sudah tiadakan. Malah ia masih lagi menjadi agenda utama (Umno) dan sebahagian agenda nasional kita.

'Apa yang kita lakukan terhadap kaum lain ialah untuk melakukan apa yang perlu bagi menunjukkan kerajaan kita adil dan berdiri atas tunggak keadilan sosial,' katanya. -BH
 
 

 

penyapu sial

 

Jadi kita mengulangi gesaan agar Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil melepaskan jawatan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat ekoran pendedahan isu projek ternakan lembu Pusat Fidlot Nasinal (NFC) yang dikaitkan dengan keluarganya.

Cabaran itu dibuat berdasarkan tindakan menteri itu yang dilihat gagal menjalankan tanggungjawabnya dengan berkesan dan memperjuangkan institusi wanita di negara ini secara berkesan.

Kontroversi NFC ini telah mencalarkan imej beliau sebagai menteri dan juga imej wanita di negara ini..Ini kerana beliau tidak lagi dapat menjalankan tugas dengan sempurna, dan tindakan itu perlu bagi memelihara maruah wanita...

Tindakan Ketua Wanita Umno itu merupakan pengkhianatan yang memalukan golongan wanita termasuk Umno.Shahrizat perlu berbuat demikian untuk menjaga maruah beliau sebagai seorang wanita.

Demi menjaga maruah wanita, Shahrizat perlu meletak jawatan kerana beliau sendiri seorang wanita,..Masalah membabitkan NFC didedahkan oleh Laporan Ketua Audit Negara bulan lalu dan kini disiasat oleh polis.

Dengan pembelaan yang dilakukan oleh PM, TPM, Menteri-menteir kabinet dan bekas PM terhadap Ketua Wanitanya, Shahrizat Jalil yang terpalit dengan isu lembu Fidlot, ternyata, UMNO tidak berupaya untuk membersihkan partinya daripada "tahi lembu".

Ini adalah kerana salahlaku, penyelewengan dan korupsi sudah lama mendarah-daging di dalam UMNO.

Ia juga petanda bahawa UMNO bakal tumbang akibat keengganan UMNO untuk bertindak di atas isu Feedlot yang telah mencemarkan partinya.