ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

21 July 2011

HELOOO....PAK MENTERI ...LU PUNYA DEAL WIN WIN TIPU RAKYAT KA??? ...APA ASTRO SUDAH PIJAK LU PUNYA KEPALA KA...????

menteri porno komunikasi sibuk berbincang dengan ASTRO  bagaimana nak kelentong dan menyamun rakyat  dengan perhidmatan  yang semengah...kena hujan aje astro pun hilang siaran...!!!

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sedang berbincang dengan pihak Astro untuk mencapai kata sepakat bagi menyediakan pakej-pakej langganan istimewa yang lebih murah dan berpatutan untuk rakyat yang berpendapatan rendah.Ini agak ‘membingungkan’ kerana di saat para pengguna marah dengan kenaikan caj Astro, kerajan seolah-olah terlalu ‘berlembut’ dengan syarikat televisyen berbayar terbabit, siap nak bincang untuk perkenal pakej harga yang lebih murah pula.

Isu pokok iaitu kenaikan harga nyata gagal diatasi dengan baik.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK), Datuk Seri Rais Yatim berkata, pakej-pakej tersebut sedang dikaji oleh SKMM dan Astro bagi memastikan kepentingan rakyat yang kurang berkemampuan di kampung serta luar bandar.

“Kita sedang mengkaji struktur apa yang disebut sebagai tarif baru bagi rakyat yang berpendapatan rendah.

“Pengumuman ini akan dibuat oleh mereka (Astro) dengan penglibatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada bulan September ini,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Majlis Penutup Pertandingan Pidato 1Malaysia (Bukan Melayu) peringkat Kebangsaan di sini semalam.

Mengulas lanjut, Rais memberitahu bahawa sebarang kenaikan tarif harga yang melibatkan kepentingan rakyat sepatutnya diperbincangkan terlebih dahulu dengan pihak SKMM yang mewakili Kementeriannya.

Selain itu, beliau menerangkan bahawa SKMM sedang meneliti beberapa perkara mengenai kelemahan di sudut teknikal penyiaran Astro yang menyebabkan pelanggan mengalami kerugian dari segi minit dan jumlah masa tontonan.

Sabtu lalu, Rais dilaporkan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Astro sekiranya gagal menyelesaikan gangguan siaran semasa hujan yang sering menjadi rungutan hampir 3,000,000 pelanggannya.

Pada 1 Julai lalu, kabinet memutuskan untuk tidak membenarkan Astro menaikkan tarif harga perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran dari SKMM, sebuah agensi di bawah KPKK.

Pada 11 Julai lalu, Astro telah melakukan penyelarasan harga yang menyaksikan beberapa pakej yang ditawarkan mengalami kenaikan harga di mana sesetengah pelanggan mungkin akan mengalami kenaikkan harga sekitar RM1 hingga RM15.00 sebulan.

Bagaimanapun, Astro menegaskan bahawa Pek Famili dikekalkan pada harga RM37.95 sebulan (atau hanya RM 1.30 sehari) untuk akses ke 38 buah saluran.

kl-today