ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

27 July 2011

Rais rogol amah....NGO indon tuntut keadilan....

 

Badan Nasional Penempatan dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia (BNP2TKI), sebuah badan bukan kerajaan (NGO) Indonesia, akan menangani kes rogol seorang amah Indonesia berusia 46 tahun yang melibatkan seorang menteri Kabinet Malaysia.


Ketua BNP2TKI, Jumhur Hidayat menugaskan Kepala Balai Pelayanan Penempatan dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia (BP3TKI), unit pelayanan teknis di bawah BNP2TKI, Jawa Tengah, AB Rochman, menemui keluarga mangsa di rumahnya, Banjarnegara, Jawa Tengah.


“Kami akan tangani kes ini. Jika benar, kami mengkedepankan pemulihan hak-hak mangsa,” kata Jumhur dalam satu kenyataan media kepada VIVAnews.com, hari ini.


Jumhur berkata, BNP2TKI akan berkoordinasi dengan KBRI Kuala Lumpur dan pihak terkaitan untuk menyelesaikan kes berkenaan.
“Pemerintah wajib memberi perlindungan terhadap tenaga kerja Indonesia walau manapun berada. Kerana itu, jika mangsa merasa rugi, BNP2TKI sedia menyelesaikan kes itu sesuai dengan undang-undang,” katanya.


Isu itu didedahkan WikiLeaks melalui Rocky Bru tetapi Menteri Penerangan, Komunikasi, dan Kebudayaan Malaysia, Rais Yatim menafikan terlibat dalam kejadian itu selepas memdiamkan diri sejak hal itu didedah kepada umum.


Rais juga hari ini mendapat sokongan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang selama ini gagal membersihkan namanya dari kes pembunuhan warga Monggolia, Altantuya Shaariibu.