ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

17 July 2011

SPR Masih Berdegil Di Dalam Isu Undi POS...aiyyaaa ini budak manyak degil...dia punya bos masih mau jadi kongkek UMNOPORNO punya olang....kasi BERSIH 3.0 maa...nanti kasi pancung ini olang maa...!!!

 

Perkembangan undi POS yang terbaru dilaporkan oleh MalaysianInsider kenyataan SPR yang berbunyi:

Kata beliau, sekiranya pengundian berterusan sehingga dua atau tiga hari, dalam sesetengah kes, peti undi akan disimpan di pejabat pegawai pengurus pilihan raya.
Tambah Wan Ahmad, pada hari pengundian kertas undi akan dikira sama ada di pejabat pengurus pilihan raya ataupun di pusat penjumlahan undi.

Walaubagaimanapun, antara tuntutan BERSIH semenjak sebelum pilihanraya 2008 lagi adalah supaya undi dikira dan Borang 14 diberikan pada hari undi dibuang oleh anggota tentera dan polis.

Kalau ditakdirkan pengundian berjalan untuk 2 atau tiga hari pun, pengiraan mesti dijalankan pada setiap hari pembuangan undid an Boran 14 dikeluarkan pada setiap hari pengundian dijalankan.

Tidak boleh kotak undi disimpan di tempat yang tidak diketahui tanpa pengawasan dari wakil-wakil parti.

BAGAIMANA DENGAN KELUARGA ANGGOTA TENTERA DAN POLIS?

Isu keluarga Anggota tentera yang disenaraikan sebagai pengundi pos juga tidak disentuh oleh SPR. Apa perlunya ahli keluarga anggota tentera dan polis mengundi secara pos? Mengapa mereka tidak boleh mengundi seperti orang biasa? Mereka hanya tinggal di dalam kem masing-masing yang mempunyai tempat membuang undi yang berdekatan.

SPR hanya mahu membuat perubahan yang kecil-kecil dengan tujuan mahu mengurangkan kemarahan rakyat jelata. Tiada usaha yang serius mahu membetulkan sistem pilihanraya yang bobrok dan berkudis itu