ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

28 July 2011

kenyataan kepala butoh najib tak lebih hanya nak menipu rakyat....!!!

 

Kenyataan  kepala butoh Najib untuk melindungi kepentingan rakyat amat memualkan sekali.Ini mengulas laporan akhbar Utusan semalam yang bertajuk ‘Lindungi kepentingan rakyat’. Perdana Menteri Malaysia itu yang juga Presiden UMNO dipetik berkata “Justeru, sebagai Perdana Menteri, adalah menjadi tanggungjawab saya melindungi secara serta-merta kepentingan rakyat berbanding sesetengah kelompok..

Kita  menyeru supaya Najib tidak berbohong dan ikhlas dalam mengungkapkan ucapan tersebut. Ini adalah kerana seluruh rakyat Malaysia amat sedar bahawa apa yang diungkapkan oleh presiden UMNO itu adalah tidak benar dan bertentangan sama sekali dengan realiti yang berlaku.

Bagaimana dengan projek-projek membazir yang dilakukan oleh kerajaan?! Bagaimana dengan perjanjian pembelian senjata yang mengorbankan harta rakyat?! Mengapa royalti di tarik sewaktu PAS memerintah Terengganu suatu ketika dahulu? Mengapa royalti tidak diberi kepada kerajaan negeri Kelantan? Adakah ini juga termasuk dalam slogan ‘Lindungi kepentingan rakyat?’

Ini tidak termasuk lagi dengan indeks rasuah yang memalukan, adakah ini melambangkan kerajaan melindungi kepentingan rakyat? Bagaimana pula dengan perobohan rumah di Kampung Berembang? Adakah ini juga melindungi kepentingan rakyat? Bagaimana pula dengan perobohan rumah Allah iaitu masjid Bujal di Terengganu ? Adakah ini juga termasuk dibawah slogan ‘ Melindungi Kepentingan Rakyat’?! tanya beliau yang hairan dengan kenyataan Najib semalam.

Kalau benar Najib ingin melindungi kepentingan rakyat mengapa rakyat menjadi mangsa kezaliman pihak berkuasa sewaktu menyertai himpunan aman BERSIH baru-baru ini? 

Kita  turut menuntut kerajaan bertanggungjawab sepenuhnya terhadap kezaliman yang berlaku baru-baru ini dalam perhimpunan aman BERSIH.


Kita tak mahu peristiwa seperti Memali berulang kembali dalam sejarah Malaysia” ..