ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

08 July 2011

Tuduh BERSIH sebagai kumpulan haram dan pengganas...PAS buat laporan polis

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Mazlan Aliman hari ini membuat satu laporan polis keatas Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah dan Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh berikutan tindakan pihak berkuasa itu menuduh aktivis Bersih memiliki beberapa bahan dan senjata yang dirampasnya baru-baru ini.

Laporan tersebut juga bertujuan bagi menggesa pihak polis mendedahkan maklumat lebih terperinchi mengenai rampasan senjata oleh polis yang dikaitkan kepada Bersih dua hari lalu.

"Meskipun sekalung tahniah diucapkan kepada pihak polis atas kejayaan memberkas suspek dan menemui senjata berbahaya, sebaliknya timbul banyak keraguan orang ramai tentang sejauh mana ketelusan pihak polis atas isu tersebut," katanya.

"Laporan ini ditujukan kepada dua penama tersebut kerana merekalah yang bertanggungjawab atas pendedahan yang dibuat dan mereka haurs bertanggungjawab atas pendedahan ini," beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita sejurus selesai membuat laporan polis di IPD Shah Alam hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita sejurus selesai membuat laporan polis di IPD Shah Alam hari ini.

Baru-baru ini negara digemparkan dengan kenyataan Polis Kuala Lumpur dan Selangor yang mendakwa merampas sejumlah 44 bom Molotov cocktails, 39 parang, 43 mercun dan 48 baju Bersih di Gombak, Selangor and tiga lokasi sekitar Kuala Lumpur.

Di Shah Alam, Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah mendakwa polis menjumpai lima buah beg pakaian yang mengandungi 20 bilah parang dan 36 botol air mineral berisi minyak petrol lengkap bersumbu.

Senjata itu ditemui disorok di celah-celah batu di belakang sebuah tokong di Batu 14, Jalan Lama Gombak Bentong, semalam.

Mengulas lanjut perkara terbabit, Mazlan menuntut pihak polis memainkan peranan sebenar mereka dalam melindungi rakyat secara holistik dan bukannya terus menjadi boneka kerajaan Umno-Barisan Nasional(BN) demi kepentingan politik mereka.

Justeru, Mazlan menyifatkan agenda polis melumpuhkan gerakan rakyat seperti konspirasi terancang pada peristiwa 13 Mei 1969, peristiwa Memali dan Operasi Lalang hanyalah taktik lapuk yang hanya mengundang kebencian rakyat.

"Sekatan jalanraya yang dibuat oleh pihak polis, tangkapan kepada orang awam, gangguan terhadap ceramah dan serbuan terhadap premis-premis tertentu yang kemudiannya disusuli dengan penemuan senjata berbahaya seperti dirancang untuk membuktikan ada pihak-pihak yang ingin melakukan huru-hara dalam negara ini,"ujarnya.

"Ini juga membawa maksud bahawa kononnya penggunaan ISA, Ordinan Darurat termasuk pengisytiharaan Darurat boleh digunakan sebagai langkah pecegahan. Jika ini lah perancangannya, amat malang sekali dalam sistem demokrasi berpelembagaan," katanya lagi.