ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

22 June 2011

Ketuanan Melayu Membawa Kepada Bangkrapnya MalaysiaPendedahan WIKILEAKS yang terbaru mendedahkan kenyataan seorang ahli lembaga Pengarah Petronas bernama Mohd Azhar Osman Khairuddin.

Kenyataan Azhar yang paling merisaukan adalah bahawa kerajaan Malaysia menampung 45% dari perbelanjaan kerajaan hanya dari hasil minyak.

Ini bermakna, kerajaan UMNO/BN telah gagal mentadbir ekonomi Malaysia dengan baik.

Seharusnya perbelanjaan negara mesti datang dari pelbagai sumber dan bukan hanya tertumpu pada hasil minyak.

Minyak di perut bumi Malaysia ini ada hadnya. Apabila minyak kering, maka tiada lagi hasil minyak yang dapat dinikmati oleh rakyat Malaysia terutamanya anak cucu kita.

Sepatutnya seluruh keuntungan hasil minyak mesti ditabungkan dan tabung tersebut dilaburkan ke dalam perniagaan ataupun perusahaan yang mana ia mampu menjana keuntungan yang berlipat ganda lagi walaupun setelah minyak Malaysia telah kering.

Ini tidak. Hasil minyak kita digunakan untuk menampung perbelanjaan kerajaan malaysia yang akhirnya habis dibelanjakan tanpa apa-apa hasil yang jelas. Jauh sekali untuk hasil itu digunakan untuk anak cucu kita kelak.

Ia juga bermakna, apabila minyak Malaysia kering nanti, maka kerajaan Malaysia akan bangkrap kerana 45% hasil kerajaan tiba-tiba akan hilang sekelip mata.

Jadilah Malaysia seperti Greece yang sekarang ini terkapai-kapai mencari pelindung kerana negara mereka telah bangkrap sama sekali.

Itulah bahananya rakyat Malaysia dan orang Melayu menyokong UMNO.

Ketuanan Melayu hanya membawa kepada bangkrapnya Malaysia.

Tulang Besi