ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

09 June 2011

khalifah najis tong rosak pemimpin pukimak 1 malaysia...bukan nak tiru Khalifah Umar Abdul Aziz...tapi tiru khalifah iblis bin syaitan ...perabih duit rakyat demi kepentingan peribadi...!!!Perbuatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menggunakan wang rakyat untuk tujuan merisik perkahwinan anak perempuannya ketika rombongan lawatan ke Kazakhstan dianggap sebagai kelakuan yang hodoh dan buruk.

Penggunaan wang rakyat bagi tujuan peribadi adalah sangat salah dari segi moral. Ia bukan pertama kali Najib membazirkan wang rakyat untuk urusan peribadi dan keluarga.
Semasa anaknya menerima ijazah di Universiti Georgetown, Washington, Amerika dia dan keluarga juga ke sana dengan program rasmi kerajaan.

Kita bimbang ia menjadi rujukan pemimpin bawahan beliau sebagaimana bidalan Melayu, bapa kencing berdiri anak kencing berlari sambil mengingatkan sejarah Islam tentang pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz yang tidak pernah menggunakan harta rakyat, walaupun hanya sebatang lilin.

Anak perempuan Najib, Nooryana Najwa dijadual berkahwin dengan seorang pembesar Kazakhstan.Sekiranya Najib dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansur benar-benar bertanggungjawab, mereka perlu menyusun jadual cuti untuk urusan peribadi, bukan mengambil kesempatan atas urusan kerajaan.

Hentikanlah, cukuplah tu..susunlah cuti dengan baik, guna duit sendiri untuk lunas tanggungjawab kepada anak dan keluarga, inilah mulanya penyelewengan…bila kepimpinan tertinggi tunjukkan sikap hodoh dan buruk dan perbuatan mereka itu  di sifatkan sebagai langkah yang ‘tidak ada kelas langsung’.

Tidak salah bagi Najib merisik perkahwinan anaknya tetapi sepatutnya menggunakan wang sendiri dan tidak mengambil cuti rasmi bagi tujuan peribadi.

Sementara itu,kita meminta Najib supaya menjelaskan perkara itu kerana ia melibatkan dana awam.Kalau benda (dakwaan) ini betul kenapa Najib nak rahsiakan? Beliau kena cakap terus teranglah. Kalau betul beliau ke sana atas urusan peribadi janganlah guna harta kerajaan dan harta rakyat. Jangan berselindung di sebalik lawatan rasmi.

Kalau betul anaknya akan berkahwin dengan anak pembesar Kazakhstan kita ucapkan tahniah tapi gunalah duit sendiri yang sudah banyak tu..tak payahlah guna duit rakyat....