ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

08 March 2011

menang pilihanraya macam pondan....UMNO/BN bangga peralatkan SPR jadi babi tunggangan yang goblok....!!!Seperti mana yang telah dijangkakan, BN akan menang di kedua-dua PRK yang berlangsung serentak iaitu di DUN Merlimau, Melaka dan DUN Kerdau, Pahang.

Kedua-dua DUN tersebut sebelum ini adalah merupakan antara kubu UMNO/BN. Apa lagi apabila ianya adalah PRK.

PR bukan sahaja bertempur dengan jentera UMNO/BN tetapi berdepan dengan jentera Kerajaan Negeri, kerajaan Persekutuan termasuk komponen BN iaitu SPR dan PDRM. Bukan sesuatu yang luar biasa dengan kemenangan BN ini.
Tidak ada sesuatu yang membanggakan dan menimbulkan rasa teruja dengan kemenangan BN tersebut. Apa lagi setiap PRK kita berdepan dengan pelbagai taktik kotor dan jelek yang dilakukan oleh UMNO / BN yang mendapat sokongan dan bantuan khususnya daripada badan yang tidak pernah telus, tidak pernah profesional dan tidak punyai integriti seperti SPR.

SPR yang merupakan badan yang secara jelas berpihak kepada UMNO/BN. Tidak adil, tidak bebas, tidak telus dan tidak profesional demi menyelamatkan dan memberikan kemenangan kepada UMNO/BN setiap kali PRK berlangsung. Sikap berat sebelah dan tidak adil oleh SPR menjadi SPR terlalu kotor dan jelek. Segala apa yang berlaku di sepanjang PRK ditutup mata dan telinga.

SPR sendiri yang bertindak mem'bull-shit'kan Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 daripada dikuatkuasakan, apabila UMNO/BN melakukan gerakerja mereka. Malah menjadi badan yang mengesahkan 'bersih dan betul' tindakan UMNO/BN walaupun ianya adalah secara jelas, terbukti serta sah kesalahan seperti mana yang terkandung di dalam Akta 5 Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954, Perkara 10. Malah Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof menyatakan bahawa beliau 'bukan pakar' dalam menentukan sama ada pemberian barangan bercanggah dengan undang-undang pilihan raya.

Kenyataan bodoh dan dungu yang keluar daripada seorang Pengerusi SPR yang wajib mengimplimentasikan serta menguatkuasakan dengan tegas segala peruntukan undang-undang agar sesebuah pilihan raya berjalan dengan adil, telus dan betul tanpa berpihak kepada mana-mana parti-parti politik.

UMNO/BN terus mendidik rakyat dengan taktik dan strategi yang menyeleweng dengan menganggap "UMNO/BN adalah kerajaan, kerajaan adalah UMNO/BN" dengan sokongan daripada SPR. Sedangkan UMNO/BN adalah parti politik manakala kerajaan adalah kerajaan, waima ianya kerajaan negeri atau kerajaan pusat yang tidak sepatutnya dipergunakan dalam setiap kali pilihan raya.

Sesungguhnya "demokrasi tulen dan keadilan" sudah lama mati di negara Malaysia ini. Peranan SPR antara menyebabkan "demokrasi dan keadilan" tidak wujud di dalam negara ini. SPR dipalitkan dengan isu "pengundi hantu", "pengundi ragu", "berat sebelah" dan tidak dinafikan sebagai "benteng" bagi memenangkan UMNO/BN. Perjanjian Persefahaman atau MOU serta 'perjanjian sulit' antara SPR dan UMNO/BN semakin terserlah dan terbuka.

SPR menjadi dalang secara licik dan terancang menjadikan pilihan raya negara ini paling kotor dan menjijikkan. Segala bantahan, memorandum, bukti, fakta dan aduan di"bakul-sampah"kan oleh SPR. Adakala menjadi badan yang menjawab dan menafikan segala taktik kotor yang dilakukan oleh UMNO/BN.

Suara-suara sumbang dan sinis juga keluar daripada SPR contohnya apabila PR menang, tidak ada pula aduan "pengundi hantu". Kenyataan dangkal, sedangkan setiap kali PRK akan dilaporkan segala kepincangan, penyelewengan, kerja kotor UMNO/BN dan termasuk kes "pengundi hantu " mahupun "pengundi ragu". walaupun dengan segala taktik dan strategi kotor dilaksanakan oleh UMNO/BN dan SPR, tetapi kekuatan rakyat telah berjaya memenangkan PR.