ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

13 August 2011

LANCAU LAH NAJIB ...PEJABAT KERAJAAN DISURUH BERJIMAT GUNA PENGHAWA DINGIN, TETAPI BINI KAMU TINGGAL DI HOTEL MEWAH SERTA MEMPUNYAI CINCIN JUTAAN RINGGIT....BOLEH PULAK...HARAMJADAH PUNYA PM 1 MALAYSIA MONGGOLIA...!!!!

hasil menabung dari kecil....pundek ko rosmah...nak tipu sape...makcik felda atau pakcik motong getah ke....!!!

Arahan pun dikeluarkan oleh Najib kepada semua jabatan kerajaan agar paras suhu penghawa dingin di setiap pejabat tidak boleh kurang daripada 24 darjah C. Satu langkah jimat cermat yang sudah bertahun dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri Kelantan di bawah kepimpinan Tuan Guru Hj Nik Aziz Nik Mat.

Di Kelantan, arahan MB Kelantan bukan meletakkan aras suhu penghawa dingin tetapi lebih dari itu bahawa setiap kali pejabat tidak digunakan atau tidak berpenghuni walaupun seketika untuk masa rehat atau makan, kesemua penghawa dingin mesti ditutup termasuk lampu pejabat juga kecuali di tempat yang amat memerlukan sahaja. Budaya ini telah lama dilakukan di setiap jabatan Kerajaan Negeri Kelantan meliputi letrik dan air.

Budaya ini bukan kerana Kerajaan Negeri merasakan ekonomi negeri sudah menurun, tetapi kepimpinan Tuan Guru Nik Aziz adalah berasaskan ajaran Islam di mana melarang dan mengharamkan pembaziran. Ertinya, arahan dikeluarkan adalah kerana ajaran Islam bukan kerana faktor lain. Ini berbeza dengan Najib dan Kerajaan Pusat yang mula menyedari betapa perlunya berjimat kerana ekonomi negara yang semakin teruk ketika ini.

Itulah bezanya apabila memerintah mengikut Islam kerana semua tindakan yang dilakukan mestilah `Nawaitu'nya Allah Taala. Tetapi sekiranya memerintah lari dari Islam, maka mereka berjimat ketika susah tetapi menjadi lupa tatkala senang. Adakah rumah Najib dan Rosmah serta Muhyiddin akan berjimat sepertimana yang beliau sendiri arahkan? Kita boleh menjawabnya sendiri kerana kita telah pun didedahkan tentang jumlah Bil Air/Letrik kediaman pemimpin berkenaan.

Berjimatlah sebanyak mana pun tetapi selagi negara ini dipenuhi dengan amalan korupsi, maka satu sen pun tidak berguna. Jadi, Najib tidak perlulah cuba untuk bersikap hipokrit di dalam perkara ini kerana orang yang paling banyak menghabiskan duit negara dengan melakukan lawatan peribadi atas nama lawatan resmi termasuk menginap di Hotel Dhubai dengan kos melebihi RM100,000 itu rakyat sudah kenal siapa dia? Negara ini tentu lebih berjimat jika tiada sesiapa yang membeli dan memiliki cincin RM 24 juta serta dengan beg tangan yang mengalahkan harga sebuah rumah kos sederhana untuk rakyat

 

WFAUZDIN NS