ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

10 August 2011

muakakaka....pertukaran saham...???....ayat ayat cinta terkini untuk melebong....hub si keling paria nie untuk melebong MAS menjadi miliknya...mana dia kote kote UMNOPORNO dan PERKOSA ...kata pejuang pondan melayu...buktikan...jangan biorkan mangkuk hitam nie bermain dengan kata kata...!!!

 

Ketua dua syarikat penerbangan terbesar di Malaysia hari ini menolak kebimbangan bahawa rangka kerja kerjasama komprehensif (CCF) yang baru dimeterai mereka akan mewujudkan monopoli.
Mereka sebaliknya mendakwa tindakan itu akan menjurus ke arah pertumbuhan dan meningkatkan daya saing dalam segmen pasaran masing-masing.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Tan Sri Tony Fernandes berkata isu monopoli tidak timbul kerana perjanjian itu hanya melibatkan pertukaran saham antara syarikat penerbangannya dengan Penerbangan Malaysia (MAS).

"Ini bukan penggabungan ... dakwaan monopoli itu gila," katanya pada sidang akhbar selepas menandatangani CCF di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

azlan

Katanya, rangka kerja kerjasama itu akan menguntungkan bukan sahaja kedua-dua syarikat penerbangan berkenaan tetapi juga memberi manfaat kepada pengguna. Ini kerana ia meletakkan pemain industri negara demi kepentingan perniagaan mereka dan ekonomi dan pada masa yang sama menyediakan perkhidmatan yang lebih baik serta menawarkan lebih banyak peluang pekerjaan.

Pengarah Urusan Khazanah Datuk Azman Mokhtar berkata rangka kerja baru ini akan memberi penekanan kepada kekuatan utama kedua-dua syarikat penerbangan. Katanya, ia adalah "dua syarikat yang berbeza dan berasingan dengan dua model perniagaan yang berlainan.

NONE

Menurut beliau, fokus atau tumpuan adalah kecekapan teras kedua-dua syarikat itu, dengan MAS mengendalikan penerbangan perkhidmatan penuh jarak jauh manakala AirAsia pula mengekalkan operasi tambang murah yang berjaya.

Azman turut menafikan bahawa pertukaran saham itu satu bentuk menyelamatkan syarikat penerbangan negara yang didakwa bermasalah itu.

Tegasnya, "tidak ada wang tambahan" yang dikeluarkan sama ada dari pihak kerajaan mahupun AirAsia dalam urusniaga itu.

Menurut Fernandes CCF itu bukan hanya akan meningkatkan daya saing mereka tetapi "menjadikan hub kami lebih kuat" dalam menarik lebih ramai ketibaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

"Langit had," katanya

penyapu sial

bahasa penyamun itu bunyinya demi meningkatkan tahap kecekapan perkhidmatan kpd pengguna...kalau org politik demi rakyat dan negara, kalau beli kapal scorpene, ..demi meningkatkan daya selam kapal selam utk mempertahankan keselamatan negara. Kenyataan yg muluk2 tersebut akhirnya...menjurus kepada..hilangnya sebahagian besar wang negara...masuk ke poket para penguasa negara...dapatkah rakyat menilai perbuatan para penguasa ketika scandal scorpene itu melibatkan wang negara 7.5 billion,,,!...tapi akhirnya kapal selam itu tak mampu menyelam..sebelumnya dinyatakan kos yg tinggi kerana kos mengapgreed..alasan yg muluk tapi penuh dgn tipu helah....membaham wang negara melalui kaedah halal dari segi prosedur...?