ini blog aku yang punya...suka hati aku lah apa aku nak kata....maki hamun ke...carut ke...kata nista ....aku punya suka...tak suka....please get out dari sini....ada faham....


saje nak bagi tau....blog ini bukan pro pakatan rakyat...dan jauh panggang dari api....penyokong parti kongkek negara ( BN ) ...dan tiada kena mengena dengan mereka yang dah mampos......muakakakaka!!!
SOKONG HIMPUNAN BLACKOUT 505.......JOM LIKE DI SINI

.

Search This Blog

terNOW...!!!!

SPR semakin merapu dengan menghalalkan pengundi hantu....bermakna mengalakkan pilihanraya yang kotor....apakah tindakan anda semua ?

petisyen melalui blog ini : jika perhimpunan aman blackout 505 dan petisyen pilihanraya masih gagal untuk mengalahkan penipuan yang di lakukan oleh SPR dan UMNO - BN...wajar kita sebagai rakyat lancarkan BERSIH 4.0 dan turun ke jalanraya..!!

23 August 2011

Panel Khas kerja terkutuk Najib untuk menutup kerja kotor BN

Kenyataan berhubung isu Perdana Menteri menubuhkan Panel Khas bagi menangani tanggapan awam terhadap tatacara pengendalian pilihan raya di Malaysia, adalah tindakan ini tidak ubah seperti helah beliau untuk menutup kerja kotor BN yang telah perkuda SPR yang sepatutnya badan ini bebas dari pengaruh mana-mana parti.

Kita  ingin persoal apakah hak mereka (Umno-BN) mengatakan bahawa tarikh pilihan raya adalah prerogatif (hak istimewa) , adakah ada mana-mana akta yang menyebut bahawa tarikh keramat tersebut merupakan hak kerajaan yang wajib dirahsiakan?.

Tindakan menyembunyikan tarikh itu pun telah menyusahkan ramai pihak terutamanya Pakatan Rakyat, malah lebih merumitkan kebebasan akses media tidak berlaku, hal in terbukti apabila Pakatan tidak diberi peluang membuat kenyataan media di televisyen sepertimana BN.

jadi kita  ingin mencabar supaya Najib tunaikan dulu dua dari lapan tuntutan Bersih 2.0 , iaitu yang pertama gunakan dakwat kekal, dan yang kedua akses media yang bebas dan adil menjelang PRU 13 nanti.

Kerajaan diharap jangan berdolak dalih lagi dengan cuma dua perkara ini, kedua ini jika dilaksanakan pun, dari segi kos, hampir tiada risikonya memandangkan dakwat telah dibeli pada 2008 cuma ia tidak dilaksana, manakala akses media, kerajaan cuma perlu buka pintu, beri laluan kepada wakil Pakatan untuk menyatakan sesuatu kepada rakyat, mudah, ringkas dan tiada kos.

Berkenaan tarikh pilihanraya pula, perkara ini patut diumumkan kepada khalayak supaya semua warga Malaysia sempat membuat persiapan.Kalau kebanyakan negara yang mengamalkan demokrasi mampu melakukaknnya kenapa Malaysia tidak boleh umumkan tarikh pilihanraya lebih awal.

Banyak tindakan indakan-tindakan Najib Razak meragukan, namun beliau mengajak supaya rakyat jangan letak sebarang keraguan, dalam isu penubuhan Panel Khas menurutnya tarikh PRU13 tiada kena mengena dengannya amat meragukan, BN gagal menipu rakyat dan DS Najib perlu diragui.

Justeru kerajaan yang benar-benar “anak jantan” perlulah bersikap berani berhadapan dengan apa juga situasi, berdasarkan apa yang berlaku hari ini, Kerajaan BN bukanlah “anak jantan”, rakyat perlu tolak pemimpin yang pengecut seperti Umno-BN pada PRU 13 nanti demi menjaga maruah Negara yang semakin lama makin tidak bermaruah